Megtérült a Kena: Bridge of Spirits fejlesztési költsége

A Kena: Bridge of Spirits talán egyik mintapéldája annak, hogy a Sony azért nem akar elfeledkezni a kisebb, esetleg közepes szintű stúdiókról, de eközben nem szabad elfeledni, hogy a cégnél a legnagyobb hangsúly a blockbuster AAA, exkluzív játékokon van.

 

A játékot fejlesztő Ember Lab a Bloombergnek író Jason Schreiernek elmondta, hogy a fejlesztési költségeket már visszahozták, és a Sony is elégedett a teljesítménnyel.

Mike és Josh Grier, az Ember Lab két alapítója felfedte, hogy mielőtt a Sony-val megállapodást kötöttek volna, több nagy kiadó figyelmét is fel tudták kelteni. Az Ember Lab eddig egy animációs stúdió volt, így sosem dolgoztak videojátékokon, ezért a Grier-duó örömmel ült le a Sony-val dolgozni. Josh szerint mindenki visszatért a gyerekkorába, mert kb. egy magán-E3 volt számukra.

A két Grier arra készült, hogy a Kena: Bridge of Spiritset a PlayStation 5-tel egy időben, azaz 2020 elején leleplezhesse, de itt lépett be a képbe a koronavírus-világjárvány, ami aztán lehetetlenné tette a fizikai jelenlétet igénylő bemutatást (akkoriban ugyanis bár nem voltak elméletileg jóval terjedőképesebb variánsok, védőoltások sem álltak rendelkezésre). Ezért a stúdiónak zárt ajtók mögött, az irodában kellett létrehoznia egy videót egy digitális bemutatóhoz… és itt is életben volt a távolságtartás. Ezért a kamerát kezelő személynek védőruhát kellett magára öltenie.

Josh hozzátette, hogy a szegény kameraman ettől izzadt is rendesen, és bár profi kivitelezéssel éltek, az egész szituáció furcsa volt számukra. Ám mégis jó eredménnyel rukkoltak elő, ugyanis a Kena: Bridge of Spirits sokaknál felhívta magára a figyelmet, így „az élvonalba” ugrott a játékával a stúdió. Sajnos nem tudni még, hogy mennyi eladást hoztak eddig össze, de Josh Grier szerint nehéz kimondani, hogy mi is tekinthető nagy sikernek, viszont a Sony boldog, és a stúdió nem tér vissza a reklámok készítéséhez (eddig ugyanis ezzel foglalkoztak!).

Úgyhogy ennek a történetnek happy end lett a vége.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu