Menu

Kena: Bridge of Spirits – Nem a videojátékok Pixarja

TESZT- A Kena: Bridge of Spirits egy történet a veszteségről, a megbocsátásról és a földi világból való továbblépésről, gyönyörű átvezető filmbetétekkel. A játék mindenki számára epikus kalandot ígér, mégis a tömérdek CGI és a Dreamworks aranyos arcai mögött egy kicsit üresnek tűnik.

 

A Kena: Bridge of Spirits egy ismeretlen ország falujában játszódik, amelyet pestis és éhínség sújtott, ráadásul a szellemek egy része képtelen továbblépni ebből a földi birodalomból a másikba. Itt jön a képbe Kena, egy szellemvezető, aki segít a szellemeknek a dühükben és a földi problémáikban, hogy tovább tudjanak lépni a következő életbe. A lány azután érkezik a faluba, hogy találkozik egy erős szellemmel, aki szerint a Hegy elárulta a falut. Ezután Kenának meg kell találnia és segítenie kell három szellemet továbblépni, mielőtt elmegy a Hegyhez, minden konfliktus forrásához.

 

Kena Bridge of Spirits

Nem egy nagy sztori

 

A fő konfliktus forrása, hogy egy gonosz szellem bosszút akar állni a Hegy szellemén, mivel az nem volt hajlandó segíteni a falunak átvészelni az éhínséget. Kenának el kell utaznia a Hegy tetejére, és ehhez három főszellemnek kell segítenie átjutni a túlvilágra. Mindeközben megpróbálja megállítani a romlás terjedését az egész országban, amit a rosszindulatú szellem haragja okoz, amely tönkreteszi a földet.

Bár a történetet a fejlesztők igyekeztek érzelmessé és szomorúvá varázsolni, mégis, igen gyorsan eléggé erőltetetté válik. Kliséhegyekkel találkozunk egyfolytában. Nem akarunk spoilerezni, szóval csak annyi, hogy Dreamworks animációs filmek legelcsépeltebb fordulatait is Oscar-díjas alkotásnak tűnnek mellette.

 

kena-bridge-of-spirits

 

 

Harcolj, mint a Dark Soulsban – Fedezd fel világot, mint a Zeldában!

 

A Kena egy külső nézetes platformer, amelyben a közelharcokban vehetünk rész és a főhős speciális képességeit egyaránt használhatjuk, illetve védekezni is tudunk a legtöbb ellenséggel szemben.

A pálya egész területén találhatsz rejtett titkokat, gyűjtheted a Rotokat (az aranyos kis állatokat), hogy fejleszthesd a képességeidet, új kalapokat oldhatsz fel a Rotjaid számára, sőt, speciális kihívásokat is teljesíthetsz a pályán, hogy több anyagot szerezz, amivel több kalapot vehetsz a Rotjaidnak. Kena karmát szerezhet a főnökök, ellenségek és speciális időalapú kihívások legyőzésével. A karmával Kena fejlesztheti képességeit, hogy speciális támadásokat és erősebb támadásokat hajtson végre, hogy gyorsabban elintézze az ellenséget, ami különösen hasznos bizonyos időzített kihívásoknál.

A harc egyszerre szórakoztató és izgalmas, egyedül a hárítási rendszerrel vannak komolyabb problémák – reméljük, ezeket egy szoftveres update-tel kijavítják. A közelharc rendszere eleinte elég unalmas és csak fokozatosan válik izgalmassá a különféle képességeknek köszönhetően. Miután megszereztem az összes fő képességet azokat is tovább fejlesztettem, élvezetessé vált lelassítani az ellenséget, és egy-két találattal megölni, vagy a Rot Hammerrel távolról szétlőni őket. Az ellenségek változatosak, és többféleképpen lehet őket legyőzni, a nagyobb bossok elleni harcot pedig külön változatossá tesz, ha megtaláljuk a gyenge pontjaikat.

A harcban egy dolog zavart, hogy nem lehet hibázni, mivel az ellenség még normál nehézségen is keményen üt, és gyorsan leesik az életerőnk. A bossok még halálosabbak, és időnként legszívesebben visszaraktam volna a nehézségi fokozatot normálról könnyűre, különösen amiatt is, hogy a védekezéssel sem tudtam pontosan hárítani a bossok csapásait.

Elmondható tehát, bár a CGI-ben és a grafikában van valami gyerekes báj, a harc nem a gyengébb idegzetűeknek való.

 

kena-bridge-of-spirits

 

Semmi stílus a csillogó-villogó grafika mögött

 

A Kena: Bridge of Spirits jól néz ki, és bár a CGI gyönyörű az átvezetők közben, maga a játék eléggé egyszerű a kinézetét tekintve. Sok mindent statikusnak érzünk játék közben, a fű például nem lengedezik, csak a növényzet bizonyos részei mozognak, ha átmegyünk rajtuk. Az ellenségek ugyan jól néznek ki, de nincs egy igazán egységes, vagy érdekes művészeti stílusuk.

A textúrák közelről remekül néznek ki, de bármi, ami kicsit távolabb van, elmosódottnak és fókuszálatlannak tűnik. Kena és a többi emberi karakter úgy néz ki, mintha egy CGI rajzfilmből léptek volna ki, de az ellenségek és a táj kidolgozása nem felel meg ennek a részletességnek.

A harci animáció azonban remekül néz ki, és a kitérés, támadás jól animált; viszont Kena járása elég furcsa: mintha a karakter nem a földön, hanem inkább csak a föld felett csúszkálna.

A zene és a hangeffektek viszont igazán elsőrangúak. A játék muzsikája nagyszerűen illik a játék univerzumához, és a hangeffektusok is teljesen élethűek.

 

Kena Bridge of Spirits

 

Rengeteg ötlet, világos elképzelés nélkül

 

A Kena: Bridge of Spirits sok szempontból teljesen rendben van, aranyos karakterekkel, és szórakoztató harcokkal, de a történet, a grafika és néhány designer döntés olyan, mintha egy csomó ötletet csak összedobtak volna, de mégsem áll össze, érződik rajta, hogy a különféle játékelemekre nem fókuszáltak kellőképpen a fejlesztők.

Szerintem nem is tekinthető teljes árú AAA címnek, már csak a tömérdek probléma miatt is. Én inkább várnék egy kicsit, amíg az update-ekkel és a játékmenet későbbi kiegyensúlyozásával tovább javítanak a fejlesztők a játékon.

Pro:

+ Nagy, nyitott térkép, rengeteg gyűjthető tárggyal.
+ A harc szórakoztató és változatos
+ Az animáció remek

Kontra:

– A művészeti stílus és a grafika nem a legjobb
– Sokáig tart, amíg szórakoztatóvá válik, a 2. fejezetig csak vánszorgás.
– A történet rossz és tele van klisékkel

 


Kiadó: Ember Lab

Fejlesztő: Ember Lab

Stílus: Action-Adventure

Megjelenési dátum: September 21, 2021

TESZT- A Kena: Bridge of Spirits egy történet a veszteségről, a megbocsátásról és a földi világból való továbblépésről, gyönyörű átvezető filmbetétekkel. A játék mindenki számára epikus kalandot ígér, mégis a tömérdek CGI és a Dreamworks aranyos arcai mögött egy kicsit üresnek tűnik.   A Kena: Bridge of Spirits egy ismeretlen ország falujában játszódik, amelyet pestis és éhínség sújtott, ráadásul a szellemek egy része képtelen továbblépni ebből a földi birodalomból a másikba. Itt jön a képbe Kena, egy szellemvezető, aki segít a szellemeknek a dühükben és a földi problémáikban, hogy tovább tudjanak lépni a következő életbe. A lány azután érkezik a…
Kena: Bridge of Spirits keveréke ötletek, és klisékkel, néhány szórakoztató harci elemmel, de nem találja meg a hangsúlyt, és összeségében nem valami különleges, még ha tele van szép CGI átvezetőkkel is.

Kena: Bridge of Spirits

Játékmenet - 8
Graphics - 7
Sztori - 6
Látvány/Hangok - 7.8
Hangulat - 7.2

7.2

Good

Kena: Bridge of Spirits keveréke ötletek, és klisékkel, néhány szórakoztató harci elemmel, de nem találja meg a hangsúlyt, és összeségében nem valami különleges, még ha tele van szép CGI átvezetőkkel is.

User Rating: Be the first one !

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu