A kutya karmai között: Benedict Cumberbatch a method acting módszeréhez nyúlt és meztelen jelenetet is vállalt [VIDEO]

MOZI HÍREK – Benedict Cumberbatch, Kodi Smit-McPhee és az író/rendező Jane Campion beszélgettek a közelgő western thriller készítésének folyamatáról.

 

 

Sokan már most Oscar-esélyesnek tartják a Netflix hamarosan bemutatásra kerülő, Benedict Cumberbatch főszereplésével készülő A kutya karmai között című western-thrillerét, amelyet Jane Campion írt és rendezett. A színészek, mások mellett Kirsten Dunst, Jesse Plemons és Kodi Smit-McPhee a Montana államban zajló marhaterelés rideg világát igyekeznek minél hitelesebben bemutatni. Az alkotók az AFI Filmfesztivál premierje után beszélgettek filmjükről.

Már a trailer (lásd lejjebb) alapján is elmondhatjuk, hogy Benedict Cumberbatch átalakulása az 1920-as évek kegyetlen és nyers Phil Burbankjévé, nem beszélve az ónyugati akcentusról, figyelemre méltó. Campion azt kérte, hogy Cumberbatch alkalmazza a „method acting” módszerét a szerepéhez. „Ben és én beszélgettünk erről; láttam rajta, hogy nagyon igyekszik összebarátkozni a stáb minden tagjával, de ez egyszerűen nem szolgálta volna sem őt, sem engem, sem a filmet.”

„Azt mondtam: >>Nézd, csináljuk ezt a bevett módon, te pedig maradj a karakteredben.<< Ideges volt, hogy mindenki utálni fogja, de én azt mondtam, hogy nem számít. Philnek nem számít, és neked sem fog számítani”.

Kodi Smit-McPhee, aki a sebezhető fiatalembert, Petert, Phil kegyetlenkedéseinek fő célpontját alakítja, így beszélt Cumberbatch alakításáról: „Nyilvánvaló, hogy Benedict nagyon messze áll az általa játszott karaktertől, Philtől, aki elég kegyetlen természetű és nárcisztikus, és rengeteg trauma érte. Benedict egy bocsánatkérő, könnyed, szép, bolyhos angol.”

„Elképesztő volt látni ezt a spektrumot, de ha valami, akkor ez tényleg nagyon pozitív dominóhatást gyakorolt mindannyiunkra, a színészekre és a forgatásra összességében, hogy egy bizonyos hangulatban maradjunk, és megőrizzük ezt a fajta ellenséges légkört. Erre volt szükségünk ahhoz, hogy átadhassuk a történetben rejlő, nagyon erős üzeneteket. Élveztem.”

Benedict Cumberbatch megerősítette, hogy nehéz volt szerepben maradnia, ugyanakkor a legnehezebb pillanatait nem ez vagy a testi meztelenkedés, hanem valami egészen más okozta. „Szó szerint felfedem magam ebben a filmben, és ez érdekes. De azt hiszem, a legfájdalmasabb dolog számomra, ha k*baszottul őszinte akarok lenni, az, hogy megpróbálok úgy tenni, mintha tudnék bendzsózni. [A karakterem] olyan valaki, aki egész életében ezt csinálta, én pedig valami 4 hét alatt próbáltam elsajátítani a csíziót, kemény volt.”

A Netflix hivatalos szinopszisa szerint A kutya karmai között cselekménye a Burbank testvérek, Phil és George (Jesse Plemons), illetve Rose (Kirsten Dunst) és a fia, Peter (Kodi Smit-McPhee) konfliktusa körül bonyolódik, az 1925-ös Montana államban. Phil kegyetlen, brutális karakterét a szerethetőbb George igyekszik ellensúlyozni, ám miután utóbbi hazaviszi menyasszonyát, az özvegy, gyerekes Rose-t és a fiát, Petert, Phil maliciózus viselkedése még jobban felerősödik, különösen az általa együgyűnek és szerencsétlennek tekintett Peterrel szemben. Ám a történet egy pontján hirtelen gyökeresen megváltozik: a szárnyai alá veszi a zavart fiút. Vajon valóban jót akar, vagy csak egy újabb gonosz tréfára, megalázó cselre készül…?

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu