Jon Bernthal nyitott rá, hogy visszatérjen Megtorlóként az MCU-ban, de van egy feltétele

MOZI HÍREK – Friss interjújában Jon Bernthal kitért arra a lehetőségre, hogy eljátssza a Megtorlót az MCU-ban, de kizárólag akkor, ha teljesül egy bizonyos feltétel…

 

 

Amikor Jon Bernthalt bejelentették Frank Castle/A Megtorló szerepében a Netflix Daredevil 2. évadában, senki sem gondolta volna, hogy kirobbanó alakítását a televíziózás történetének egyik legjobbjaként fogják majd számon tartani. Eredetileg nem voltak további tervek a karakterrel, de látva Bernthal milyen meggyőzően hozza a Marvel egyik legrégebbi és legnagyobb antihősének figuráját, a készítők kénytelenek voltak átgondolni a dolgot.

Végül Jon Bernthal újra eljátszotta a karaktert a Netflix A Megtorló című sorozatában, amely két évadon keresztül futott 2017 és 2019 között, mielőtt hirtelen törölték. Azóta a Netflix összes Marvel-karakterének jogai visszakerültek a Marvel Studioshoz, és a rajongók hevesen kampányolnak a Netflix elkaszált sorozatainak felélesztéséért.

Jon Bernthal is kifejezte vágyát, hogy újra eljátssza a karaktert, de a Marvel még nem találta ki, hogy miként vezethetné be a Megtorlót az MCU-ba. Bernthal nemrég a The Hollywood Reporterrel készített interjút, és számos témáról beszélt: közelgő filmjeiről, sportolói múltjáról, Taylor Sheridannel való számos együttműködéséről és improvizációs képességeiről. Amikor azonban megkérdezték, hogy kommentálja-e A Megtorló PG-13-as verziójának lehetőségét az MCU-ban, Bernthal azt válaszolta, hogy ilyen feltételek mellett nem vállalná.

Ez érthető, tekintve, hogy négy évig játszotta a karaktert rendkívüli odaadással. Bernthal még a saját kaszkadőrmutatványait is végrehajtotta, számtalan sérülést szerezve ezzel. Aztán ott van még az érzelmi áldozat, amit a Punisher eljátszása követelt tőle. „Ő tényleg a szívemben van, ember. Tényleg a csontjaimban van” – mondta Bernthal a karakterről. „Ez egy olyan út, sötétség és düh, ami nagyon, nagyon megrémít, és olyan helyekre visz, ahonnan az elmúlt 20 évben azért dolgoztam, hogy elmeneküljek”. Végül Bernthal kijelentette, hogy csak akkor fogja eljátszani a Megtorlót, ha nem hígítják fel az MCU számára.

„Szóval nagyon tiszteletteli és hálás voltam azokért a helyekért, ahová ez a szerep vitt, és a világért, amelyben élnem kellett. Persze megviselt, de ennek ellenére ennek a karakternek ott a helye.”

„Szüksége van egy bizonyos szintű sötétségre.”

„Úgy gondolom, ha bármit engedünk a karakter tónusából, azzal rossz szolgálatot teszünk neki, a figura minden egyes változatának, minden korábbi képregénynek, és persze a karakter minden hihetetlen rajongójának. A Megtorló nagyon sokat jelent a katonáknak. Szóval, ahogy korábban is mondtam, nem az a lényeg, hogy eljátszod-e a karaktert; az a lényeg, hogy jól csinálod-e, és engem csak az érdekel, hogy jól csináld”.”

Nos, ez Jon Bernthal feltétele, hogy újra eljátssza a Megtorlót – vagy jól csinálod, vagy egyáltalán nem. Míg a Daredevil, a Jessica Jones és a Luke Cage néhány módosítással beilleszkedhetne a vidám és derűs MCU-ba, addig a A Megtorlóról ugyanez nem mondható el. 1974-es debütálása óta a karakter és az erőszak kéz a kézben járnak. Frank Castle tragikus háttértörténete és az, ahogyan brutálisan igazságot szolgáltat, egyszerűen nem alkalmas családbarát adaptációra, bármennyire is szeretné ezt keresztülvinni a Disney-Marvel…

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu