78 éves korában elhunyt Masayuki Uemura, a NES és a Super Nintendo alkotója

Uemura meghatározó szerepet játszott a Nintendo történetében

 

 

Ez egy szomorú nap a videojáték-ipar számára. Mint arról az Archipel beszámolt, Masayuki Uemura a közelmúltban, 78 éves korában elhunyt Japánban. Ő a NES és a Super Nintendo megalkotója, az interaktív digitális szórakoztatás egyik legragyogóbb elméje.

Uemura 1943-ban született szegény családban Tokióban, azonban később a második világháborús bombázások miatt Kiotóba kellett költözzön. Szülei pénzhiánya miatt saját játékokat kezdett el kitalálni, ami végül oda vezetett, hogy bejutott a Chiba Institute of Technology egyetemre, ahol informatikai diplomát szerzett.

Végül otthagyta állását a Sharpnál, ahol félvezetőket értékesített, és 1972-ben a Nintendo és Gunpei Yokoi csapatához került, ahol megvalósíthatta álmát, a játékok fejlesztését. Ez végül a vállalat hardverrészlegéhez vezette, ahol őt választották ki, hogy egy olyan gép megalkotásáért feleljen, amely lehetővé teszi az arcade játékok otthoni televízión való lejátszását. Így született meg a Nintendo Entertainment System, amelynek népszerűségét a Nintendo évekkel később tovább növelte a szintén általa tervezett SNES-szel.

Masayuki Uemura jelentős nyomot hagyott a videojáték-iparban, és az elmúlt években, előrehaladott kora ellenére, tett néhány olyan nyilatkozatot, amelyből kiderül, hogy még mindig részt vett az iparban. Hagyott ránk néhány igen különös történetet, például a NES születését, amelynek ötlete eredetileg egy éjszakai szórakozás során született. Kétségtelenül úgy fognak rá emlékezni, mint ami: a videojátékok történetének egyik legragyogóbb zsenijeként.

Forrás: gamerfocus

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu