#RecastTchalla: rajongók kampányolnak egy új Fekete Párducért [VIDEO]

MOZI HÍREK – Sok rajongó véli úgy, hogy T’Challa, vagyis Fekete Párduc szerepének újraosztása nagyszerű módja lenne a Chadwick Boseman előtti tisztelgésre – állításuk szerint a néhai színész is ezt szerette volna.

 

 

Chadwick Boseman tavalyi tragikus halála után el tudsz képzelni bárki mást T’Challa szerepében a Fekete Párduc-filmekben? Bár sok Marvel-rajongó számára ez lehetetlen, úgy látszik, bőven akadnak olyanok is, akik szerint ennek meg kell történnie. A közösségi médiakampány, amely a karakter esetleges újraosztását követeli, elég lendületet vett ahhoz, hogy a #RecastTChalla hashtag trendi legyen a Twitteren. A Change.org-on petíciót is indítottak az ügy érdekében

„A #RecastTChalla nem Chadwick Boseman lecserélésére szólít fel” – olvasható a petíció leírásában.

„Nem is azonnali leváltást kér. És nem is az a célja, hogy más karakterek, például Shuri vagy bárki más mellőzésével vegyék át a Fekete Párduc szerepét. Ez a petíció csupán azt kéri, hogy T’Challa alakítása folytatódjon az MCU-ban. A #RecastTChalla egy felhívás arra, hogy beteljesítsük azt a szerepet, amiért Chadwick Boseman olyan keményen dolgozott.”

„A mainstream képregények és az MCU (Marvel Cinematic Universe) első fekete szuperhőseként T’Challa szó szerint fekete történelem. Őt 1966-ban, a polgárjogi küzdelmek korszakában hozták létre, hogy a pozitív fekete reprezentáció megtestesítője legyen” – teszi hozzá a leírás.

„Karaktere olyan fekete női karakterek felemelkedésében is szerepet játszott, mint Storm, a Dora Milaje és saját húga, Shuri. Nincs pozitívabb formája a fekete kultúrában a reprezentációnak, mint hogy erős fekete férfiak és nők támogatják egymást. T’Challa karaktere csak a felszínt kapargatta az MCU-ban a történetével, és még nagyon sok minden van hátra, amit el kell mesélni.”

A #RecastTChalla közösségi médiamozgalom és a petíció egy olyan videóból ered, amelyen Boseman barátja, Roland Martin leír egy beszélgetést, amelyet a néhai Fekete Párduc-sztárral folytatott halála előtt. Martin szerint Boseman azt mondta: „Azt akarom, hogy a szerepet lássák, és ne engem. Ez a színész dolga. Nem rólam van szó, hanem a szerepről, és az emberek emlékeznek a szerepre, és arra, hogy mit csináltál vele”.

A mozgalom azután kapott némi lendületet, hogy a Marvel nemrég azt nyilatkozta: T’Challa szerepét nem fogják újraosztani az MCU-ban. Olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a közelgő folytatásban, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmben egy új karakter veszi majd át a köpenyét, például Letitia Wright Shurija. Kevin Feige korábban azt nyilatkozta, hogy T’Challa szerepét nem osztják ki újra a filmben, és CGI-t sem fognak használni Boseman posztumusz beillesztésére a folytatásban. Azt egyelőre nem tudni, hogy T’Challa-t hogyan írják ki a Vakanda, légy áldott! történetéből.

Az új Fekete Párduc-film várhatóan 2022. november 11-én kerül a mozikba. Ami a T’Challa szerepének újraosztását célzó petíciót illeti, azt a Change.org oldalon tekintheted meg, a lenti linken.

Forrás: Change.org, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu