System Shock remake: új kiadó és új képek

A System Shock első részéből évek óta készülő újragondolt változat mögött egy komolyabb kiadó van már.

 

A Nightdive Studios hátra is dőlhet, ugyanis a Prime Matter, az idén nyáron alapított új Embracer Group kiadói ágazata pont a komolyabb játékokra áll rá (régebben meg is írtuk, hogy mely címek esetében lesz a logójuk a játékok dobozán), így megfelelő kezekben van Shodan első felbukkanásának modernizált iterációja. Stephen Kick, a Nightdive Studios alapítója és vezérigazgatója azt írta a sajtóközleményben, hogy a játék egy szerelemprojekt volt, és mindig is az volt a stúdió célja, hogy a lehető legtökéletesebb formájában jusson el a játékosokhoz, és emiatt izgatottak, hogy a Prime Matterrel közösen elérhetik ezt a célt.

Szerinte a kiadó belépése fontos lépés lesz a Nightdive növekedésében. Így a stúdió képes lesz világszerte biztosítani nem csak digitális, hanem fizikai változatban is a rajongóknak a System Shock remake-et, plusz a rajongóknak tett kötelezettségeiket is teljesíteni tudják. Nem feledkeztek el az ezres nagyságrendben levő Kickstarter-támogatókról sem, mert nélkülük a játék sosem valósulhatott volna meg.

A System Shock remake egy elhagyatott űrállomáson játszódik, és így kell egy veszélyes környezetben túlélnünk. Főleg Shodan (angolul ez az önműködő hiperoptimalizált adatelérési hálózat rövidítése, magyarul meg… na, azért mindennek van határa) lesz ránk veszélyes, ugyanis a mesterséges intelligencia úgy teljes egészében kiirtaná az emberiséget. Ez így volt az 1994-es eredetiben is, aminek alapvető játékmenetéhez itt új látványvilág, frissített kezelés, átszabott kezelőfelület, illetve újrakevert hangok és zenék társulnak. A Nightdive sok emberrel dolgozott az eredeti csapatból a feldolgozáson, beleértve Terri Brosiust is, aki Shodan hangja volt, csak azért, hogy a remake megfelelően tiszteletben tartsa az eredeti játék hagyatékát. A Citadel űrállomás nagyobb és veszélyesebb lett. Az új területeken csapdák, puzzle-k, titkok egyaránt lesznek.

A System Shock remake konzolokra és PC-re és Linuxra (Steam, Epic Games Store, GOG) egyaránt 2022 folyamán fog megjelenni.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu