Majdnem fél évvel elcsúszott a Final Fantasy XVI fejlesztése

Yoshida Naoki (Yoshi-P), a Final Fantasy XVI producere bocsánatot kért az eddigi tervek elhalasztása miatt.

 

A játék Twitter-fiókján közölt a Square Enix egy közleményt az új „végső fantázia” terveinek be nem tartásával kapcsolatban. Yoshida a legutóbb ugyanis azt ígérte, hogy a Final Fantasy XVI-ról még valamikor az év folyamán közölni fog további részleteket, és mivel az év utolsó heténél járunk, most már nem is nagyon lehet ebben reménykedni. Azért sem, mert Yoshida beismerte: nem lesz képes tartani az ígéretét, ugyanis a koronavírus-világjárvány komplikációi (magyarul: a delta, és most már nagy eséllyel az omikron variáns…) közel fél évvel eltolták a játék fejlesztési terveit.

A Final Fantasy XVI csapata világszerte sok tehetséges alkotóból áll, és a Square Enixnek decentralizálnia kellett a munkaerejét, hogy otthonról is történhessen a munka, de ez a tokiói irodából történő kommunikációt megakadályozta (például az időzónákban való eltérések miatt), ami vagy késésekhez, vagy törlésekhez vezetett a partnerek részéről, azaz a kiszervezett munkálatok nem, vagy csak később történnek meg, így a megbízott assetek nem érkeznek meg időben a japánokhoz.

Yoshida szerint 2021 jelentős részét ennek a problémának orvosolásával töltötték, és remélik, hogy a hatás jövőre minimális lesz, így jobban lehet koncentrálni a feladatokra: a grafikus erőforrások minőségét meg szeretnék növelni, a harci mechanizmusokat finomhangolni kívánják, a csaták kidolgozottságát sem felejtették el, és a teljeskörű grafikus optimalizálás a PlayStation 5-re egy további ilyen feladatnak tekinthető. A Square Enix most azon van, hogy a lehető legközelebb a kezükben legyen a játék, hiszen így teljesen finomhangolhatják azt.

Yoshida hozzátette, hogy a Square Enix most tavaszra tervezi a Final Fantasy XVI nagy bemutatóját, és ezzel már hypeolni szeretné a játék később esedékes megjelenését. Elnézést kért mindenkitől, aki várta a következő Final Fantasy részleteit, majd megköszönte mindenkinek a türelmét, amíg ők a fejlesztésre fognak koncentrálni. A játék amúgy PlayStation 5-re készül, és talán jövő év végére meg is fog jelenni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu