A Respawn Entertainment elveszítette egy be nem jelentett projektjének kulcsfiguráját

Mohammad Alavi, aki a Star Wars Jedi: Fallen Order mellett az Apex Legendsszel alapozta meg hírnevét, 11 év után távozik a Respawn Entertainmenttől.

 

 

Kedden Mohammad Alavi a közösségi médiában megerősítette távozását a Respawn Entertainmenttől, ahol a cég 11 évvel ezelőtti alapítása óta dolgozott, miután elhagyta az Infinity Wardot. Távozása az Apex Legendsért és a Star Wars Jedi: Fallen Orderért felelős csapatból kérdéseket vetett fel, hogy az általa készített fejlesztés, egy még be nem jelentett akció-kalandjáték folytatódik-e.

A Twitteren megosztott üzenetében Alavi köszönetet mond minden kollégájának akiket megismert az évek során, ahol a legtehetségesebb fejlesztőktől tanulhatott és segíthetett olyan franchise-ok létrehozásában, amelyekre nagyon büszke (Titanfall és Apex Legends). „Ez egy keserédes érzés: Izgatottan várom a következő kalandot, de szomorúan hagyom magam mögött a családomat. Ez egy korszak vége” – kommentálta a közösségi médiában.

Egyelőre nincs hivatalos hír arról, hogy mi lesz a következő projektje és melyik cégnél vagy új stúdióban.

Arról sincs sok hír, hogy a fejlesztést, amin a Respawn Entertainmentnél kreatív igazgatóként dolgozott, ki veszi át. Az egyetlen információ a VentureBeat-től származik, amelynek forrásai azt állítják, hogy a kaliforniai csapat készülő harmadik videójátékát nem törölték.

Mohammad Alavi közel 20 éve dolgozik az iparágban, és a legsikeresebb lövöldözős játékokon dolgozott. Valójában a Call of Duty: Modern Warfare 2 híres „No Russian” küldetésének tervezőjeként vált ismertté. Most már csak arra kell várni, hogy mi lesz a következő lépése, és hogy az akció-lövöldözős műfajban kíván-e maradni, vagy az ipar más területein jelentkező kihívások felé veszi az irányt.

A Respawn Entertainmentnek három projektje van folyamatban: az Apex Legends további fejlesztése, ez a be nem jelentett cím és a Jedi: Fallen Order folytatása.

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu