Kreatív rendező nélkül maradt a Respawn titkos projektje

A Respawn stúdió eközben nagy eséllyel az új konzolokra is készít egy natív verziót az Apex Legendsből.

 

Mohammad Alavi a Twitteren közölte, hogy tizenegy év után maga mögött hagyta a Respawn Entertainmentet, ahol kreatív rendezőként dolgozott egy, még be sem jelentett játékon. Ennek fejlesztése folytatódik Alavi nélkül is. A projektről egy éve hallottunk tán először, és még mindig egy korai állapotban van. Akkor még egy eléggé kicsi csapat fejlesztette, és itt is egy tweet révén hallottunk létezéséről, ugyanis Steven Kah Hien Wong, a Respawn egyik programozója egy kódfejlesztőt keresett.

Ezt pedig Vince Zampella, a Respawn Entertainment alapítója (aki eközben a korábban DICE Los Angeles, ma pedig már Ripple Effect Studios néven futó stúdió vezetője, továbbá a Battlefield franchise főnöke is lett) retweetelte azzal a megjegyzéssel, hogy egy igazán izgalmas cuccról van szó. Mivel egy új IP-ről beszélünk, kizárhatjuk a Titanfallt (ennek visszatérésére nem sok esély van), továbbá a Star Wars Jedi: Fallen Order 2-t (erre pedig közel 100%, ne is tagadjuk). A VentureBeat szerint az AAA ambíciókkal, stílussal és mobilitással (hordozhatósággal) tervező játék 2024-ben, esetleg 2025-ben fog megjelenni.

Addig pedig biztosan eljut hozzánk az Apex Legends PlayStation 5 verziója. A PlayStation Game Size a Twitteren arról írt, hogy a PlayStation Networkön talát belőle egy natív PS5-ös változatot, ami több mint nyolcvan gigabájt frissítések nélkül. És mivel a free-to-play battle royale játék nem csak a Sony konzolján van jelen, nyugodtan bízhatunk egy Xbox Series portban is. A stúdió, sőt, a kiadó, az Electronic Arts is korábban már megerősítette ezeket, nem beszélve a cross-play-t, ami jelentősen változatosabb mérkőzéseket hozhat a játékba.

Mivel az Apex Legends 11. szezonja február nyolcadika környékén ér majd véget, nem lenne meglepő, ha a tizenkettedik évaddal rajtolna el a játék PlayStation 5/Xbox Series kiadása, mellette a platformagnosztikusnak is nevezhető multiplayerrel. Nemsokára meglátjuk, hogy mi is történik a Titanfall-univerzumban játszódó cím körül…

Forrás: VG247, VG247

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu