Egy amerikai képviselő az Activision Blizzard Microsoft általi megvásárlásának alaposabb vizsgálatára szólít fel

Jerry Nadler azt állítja, hogy a munkavállalók és a verseny érdekében figyelemmel kíséri az Activision Blizzard megállapodását

 

 

A Microsoft Activision Blizzard nagyszabású felvásárlása továbbra is reakciókat vált ki. A legfrissebb reakciók az amerikai politikai szférából érkeztek, ahol egy demokrata kongresszusi képviselő a Twitteren világossá tette az üzlettel kapcsolatos aggályait, és annak alapos vizsgálatát követelte.

„Az Activision Blizzard, amely már most is egy játékipari óriás, a munkavállalók zaklatásának modellje, hogy elkerülje a felelősségre vonást a burjánzó szexuális visszaélések miatt. Remélem, hogy ezt a megállapodást szorosan figyelemmel kísérik, hogy a munkavállalók és a verseny ne szenvedjen kárt” – írta a Twitteren a politikus.

 

 

Nyilvánvaló, hogy minden felvásárlási ügyletet, nem is beszélve arról, hogy ilyen sok vagyontárgy forog kockán, az érintett szabályozó hatóságok alaposan meg fognak vizsgálni. Valóban, a Sumo Digital megvásárlását a Tencent Games az Egyesült Államokban néhány hete hagyta jóvá, a Tencent Gamesnek szabályozási akadályokat kellett leküzdenie. De kétségtelenül ez az első alkalom, hogy egy politikus aggodalmát fejezi ki egy iparági ügylet miatt.

Elemzők szerint az üzletet valószínűleg nem fogják megakadályozni, mivel a vertikális integráció újabb példájának tekintik. Azonban még másfél év van hátra, amikor a politikai képviselők lobbizhatnak az üzlet megakadályozásáért, vagy legalábbis azért, hogy azt a lehető legnagyobb figyelemmel vizsgálják meg.

Mindeközben Phil Spencer tegnap a Twitteren hagyott egy nyilatkozatot, amelynek célja a PlayStation által órákkal korábban mutatott aggodalmak eloszlatása volt: „Megerősítettem a Sonynak, hogy az Activision Blizzard felvásárlása után is tiszteletben kívánjuk tartani az összes meglévő megállapodást, és hogy a Call of Duty-t továbbra is a PlayStationön szeretnénk tartani.”

Forrás: eseuro

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu