Gardens: új stúdió a Journey és a What Remains of Edith Finch fejlesztőivel

A Gardens stúdió célja az, hogy élénk online játékokat valósítson meg, és ezekben értelmes multiplayer pillanatok és kapcsolatok alakulhassanak ki.

 

A Gardens hivatalosan is bejelentette megalakulását. Fejlesztői korábban például a Journey-n, a What Remains of Edith Finchen, a Blaseballon, vagy a Sky: Children of the Lighton dolgoztak. Főleg távmunkára koncentrál a csapat, amelynek alapítótagjai között fellelhetjük Chris Bell-t (Journey, What Remains of Edith Finch, Sky: Children of the Light, Way), Lexie Dostal-t (Dustforce), illetve Stephen Bell-t (Blaseball, What Remains of Edith Finch). A tagok között a Fallout-sorozaton, az Ashenen, a The Hobbiton, a Ratchet & Clanken, a Marvel’s Spider-Manen, illetve a The Elder Scrolls V: Skyrimon is dolgozó embereket is találhatunk.

A stúdió neve ki akarja fejezni, hogy milyen játékvilágokat szeretne megvalósítani. A sajtóközleményben azt írták, hogy ezek a művészetileg létrehozott, élő környezetek a gazdag multiplayer interakcióknak akarnak megágyazni, miközben a közösség által törődésre is építenek, hogy sikeresek lehessenek. Olyan játékokról van szó, amik hosszú távú barátságoknak akarnak kiindulópontjai lenni (pl. Journey, Sky), miközben bátorítanák a játékosokat, hogy a többiek és a játék világa iránt egyarántan megfontoltak legyenek. Az első játékuk a csapat tagjai által tervezett és megosztott múltbéli online élményeire épül, és a játékosok egy rejtélyes és mágikus világban találják magukat. Ennek koncepciós művésze ma-ko, művészeti vezetője Leighton Milne (Ashen, The Hobbit), művészeti csapatának igazgatója pedig Tyan Benno (Marvel’s Spider-Man, Ratchet & Clank) lesz.

A csapat tagjai: Sarah Sands (zárójelben a posztjük és korábbi munkásságuk: felelős producer; Fullbright, Nike, DirectTV), Ryan Benno (vezető művész; Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, The Walking Dead, The Wolf Among Us, Ratchet & Clank), Rose Dale (vezető mérnök; The Elder Scrolls V: Skyrim, Fallout 3, Fallout 4), Roldan Melcon (senior mérnök; Blaseball, Where Cards Fall), Tonia Beglari (játékmenetért felelős mérnök; Monster Hunter World: Iceborne XR Walk, The Under Presents), illetve Leighton Milne (művészeti igazgató; Ashen, The Hobbit).

Júliusban négy és fél millió dollárnyi tőkét hoztak össze, és ebből tervezik a későbbi növekedésüket. Több pozíciójuk is nyílt a Gardensben (3D-s művész, animátor, mérnök…). Sok sikert nekik.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu