Még mindig kevés kooperatív játék van, állítja a Left 4 Dead alkotója

Mike Booth, a Left 4 Dead alkotója szerint bár egyfajta bumm bekövetkezett a műfajban, még mindig lenne hova fejlődni…

 

Booth a Turtle Rock egyik alapítója volt, és a Left 4 Dead létrehozásában megkerülhetetlen névként beszélhetünk róla. A Rock Paper Shotgunnak adott interjújában több témáról is beszélt, így kitért arra is, hogy a co-op játékok számának növekedése miképp nem hozott jelentős változást a műfaj népszerűségében vagy sikereiben. Azért ki kell emelni, hogy a pandémia nagy hatással volt.

Szerinte nehéz egy jó co-op játékot csinálni, mert alapból ezzel az elképzeléssel kell létrehozni azt, így a tervezése során is alapgondolatként kell tekinteni arra, hogy a játékosok közötti együttműködés elengedhetetetlen a sikerükhöz. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy kötelezni kell őket rá, hanem jól kellene érezniük magukat a kollaboráció során. Booth hozzátette, hogy ez a gondolatmenet alapjában véve is eltérő gondolkodásmódot és tervezést igényel (pl. az egyjátékos címektől), és még mindig nincsen elegendő ilyen játék a piacon.

Booth elmondta, hogy ő továbbra is co-op élményeket fog csinálni a Bad Robot Gamesnél, és a digitális asztali RPG-ből, a Demeóból készül egy nem-VR változat is. A Tabletop Simulatorhoz hasonló élményt kínálja a játék, amihez tehát nem fog kelleni majd kötelező módon mondjuk egy Steam Index, hogy játszhassuk. Erre a játékra hatással volt a Left 4 Dead AI „direktora” is. Booth szerint ne lenne jó a kulisszák mögött az eltérő dolgok kapcsán elvetni a kockát, hanem egy virtuális kártyapaklit meg kéne keverni, majd ki kell osztani a lapokat, így nem lehetséges, hogy valami negatív velünk egymás után tizenhétszer bekövetkezzen, ami a kockadobással megtörténhet, igaz, erre nincs olyan nagy esély. Egy kártyapakli miatt ugyanis egy kártya egyszeri eseményt jelent. És tényleg: így talán igazságosabb lehet a véletlenszerűség.

A Demeo: PC Edition, a VR-mentes változat amúgy áprilisban rajtol el korai hozzáférésben a Steamen.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu