A Guitar Hero királyáról kiderült, hogy hatalmas csaló! [VIDEO]

Schmooey hihetetlen bravúrjaival vált híressé a Guitar Hero játékosai között, ám nemrég kiderült, hogy már régóta becsapta a közönséget.

 

 

Amikor a Guitar Hero franchise aranykorát élte, az otthonaink egyik napról a másikra megteltek apró műanyag gitárokkal, amelyek bár gyerekjátékoknak tűntek, mégis igazi rocksztároknak érezhettük magunkat, miközben próbáltuk elérni a hőn áhított tökéletes pontszámokat. Ha te is azok közé tartozol, akik vért izzadnak, miközben a Through the Fire and Flames ritmusára próbálják nyomogatni a billentyűket, akkor ez a történet csalódást okozhat neked.

Akinek sikerül valami igazán bravúrosat véghez vinnie egy játékban, abból hamar hőst kreál a közönség. Ilyen volt Schmooey esete is, akit évek óta a legjobb Guitar Hero játékosnak tartottak, és akit most a közösség leleplezett, miután számos csalást fedeztek fel a videóiban.

Schmooey egy előre felvett videót játszott le az élő közvetítésében

Karl Jobst egy hosszú videóban részletezte a Schmooey videóiban talált szabálytalanságokat. Ahogy a Kotaku rámutatott, a játékos már nem egy alkalommal megvádolták korábban is, de semmi olyan kirívó nem volt, ami leleplezte volna a hazugságait. 2021 decemberében Schmooey a 9 Patterns Of Eternal Pain című dal egy változatát játszotta el igazán lenyűgöző módon, azonban pár hozzáértő játékosnak feltűnt néhány ellentmondás a streamben.

Egyes szakaszokban Schmooey ujjai nem érintették a képernyőn játszott gitárbillentyűket, ami riadalmat keltett, valamint a videó végén volt egy pillanat, amikor a Windows Media Player átfedésbe került. Nem telt bele sok idő, hogy megvádolják: az élő előadást egy előre felvett videón keresztül hamisította; Schmooey pedig kénytelen-kelletlen beismerte, hogy csalt.

 

A játékosok számos csalást találtak a videóiban

 

Ezt az első hazugságot követően a játékosok gyorsan átkutatták Schmooey Guitar Hero-videóit, és csalások sokaságát találták, a vágásokkal ellátott videóktól kezdve a később sugárzottnál sokkal lassabb tempóban lejátszott dalokig. Végül Schmooey nyilvánosan bocsánatot kért, törölte az összes videóját, bezárta a közösségi médiáját, és elhatárolódott a közösségtől, miután visszaadta az évek óta kapott több ezer dollár értékű jutalmakat.

A legszomorúbb része Schmooey történetének az, hogy ő egy igazán jó játékos, aki számos alkalommal bizonyította tudását élőben, olyan helyzetekben, ahol egyszerűen nem állt módjában csalni. Ami a franchise-t illeti, bár nincs a legjobb formájában, a Microsoft Activision Blizzard felvásárlása megnyitotta az ajtót, hogy sok cím, amit az Activision jelenleg a fiókban tart, megmeneküljön. Phil Spencer maga is reflektált néhány visszahozandó sagára, egyenesen a Guitar Heróra mutatva.

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu