Visszatérésre készül a Guitar Hero?

Az Activision egy nemrég regisztrált Guitar Hero védjeggyel felhívta magára a figyelmet.

A Redditen van arról szó, hogy a 2015-ös Guitar Hero Live után egy új felvonással visszatérhet a zenés/gitáros játékok egyik zászlóvivője (a másik nagy IP a 2000-es évek vége felé a Rock Band volt). Az USPTO-n, az amerikai szabadalmi hivatal weboldalán egy kis saját kereséssel is, de megtaláltuk nagy nehezen a szabadalmat, aminek röviden ez a jellemzése: „Egy zene alapú videojáték egy, a játékos által vezérelt hanggeneráló funkcióval. Néhány megtestesülés esetében a felhasználó számára egy olyan videojátékos kontroller biztosított, ami egy zenei hangszert imitál, amit a felhasználó úgy működtethet mint a való életben megtalálható zenei hangszert. Egy szabad játékos funkció biztosított a felhasználóknak a videojátékos kontroller működtetése céljából. A videojátékos konzol processzora input jeleket fogad a videojátékos kontrollertől, majd hangmintákat bocsát ki az érzékelt input jeleken alapulva. A szabad játékos funkció során több javaslat is egyszerre ajánlott a felhasználóknak a videojátékos kontroller működtetése érdekében, egyfajta tanácsot adva, hogy mit kell játszani a videojátékos kontrolleren.” Kicsit száraz a jellemzés, de ez echte olyasmi, amit a Guitar Heroban csináltunk. Ja, van itt egy kép is…

 

 

A védjegy az USPTO oldala szerint áprilisban lett regisztrálva, míg a Respawnfirst szerint június 27-én, miközben ők nem hivatkoztak magára az oldalra… de mindenesetre két lehetőség áll itt fenn: vagy az a helyzet, hogy az Activision Blizzard meghosszabbította a szabadalmait, vagy egy új játék készülhet a sorozatban, ami már valószínűleg a következő generációs Xboxra (Xbox Project Scarlett – kódnév) és PlayStationre (PlayStation 5 – nem hivatalos név) készülhet.

Mindenesetre érdekes lesz látni, ha a Guitar Hero tényleg visszatér. Nem nagyon látjuk ma már az esélyt arra, hogy ismét sikeres legyen. A Just Dance a Ubisofttól is csak azért sikeres, mert extra kontrollert nem igénylő partijáték az, aminek riválisa sincs a piacon. Úgyhogy idő kérdése, hogy kiderül, mi a helyzet.

A legutolsó Guitar Hero játékról, a Guitar Hero Live-ról tesztünket itt olvashatjátok.

Forrás: Jeuxvideo-Live

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu