Egy Until Dawn remake-en is tevékenykedik a Supermassive Games?

A mostanában főleg a The Dark Pictures antológián dolgozó Supermassive Games stúdió egy korábbi alkotásához, az Until Dawnhoz is hozzányúlhat nemsokára.

 

A remake-ekkel kapcsolatban rengeteg pletyka van. Ott van mondjuk a Resident Evil 4 (amit a hétvégén a Capcom bejelenthet, ugyanis egy visszaszámláló oldal erre utalhat…), vagy a The Last of Us, de a Knights of the Old Republic, vagy a hivatalosan már megerősített Gothic remake-et se felejtsük el (igaz, a kipróbálható verzióját jobb lenne mihamarabb). De ehhez a listához hozzá lehet tenni egy újabb nevet, mégpedig az Until Dawn-t, ami 2015 augusztusában jött ki PlayStation 4-re, és a Guerrilla Games Decima engine-jét használta.

AccountNGT, akitől mostanában főleg a Quantic Dream pletykái kapcsán hallottunk, most más témában írt a Twitteren. Több forrásából is azt hallotta, hogy a Supermassive Games a The Dark Pictures Anthology következő részein túl már jó ideje egy Until Dawn remake-en dolgozik, és ez kurrens-gen konzolokra fog megjelenni. Érdemes megfigyelni, hogy többes számot használt, hiszen a játék kiadója a Sony Interactive Entertainment volt… aztán azzal zárta a bennfentes a sorait, hogy igyekszik többet is megtudni erről a felújításról.

Kurrens-gen konzolok? A PlayStation 5-öt megértenénk, hiszen az Until Dawn Sony-exkluzív tulajdon volt idáig, de a többes szám alkalmazása miatt az Xbox Series is lehetséges célplatform lehet, onnan pedig már csak egy ugrás lenne a stúdiónak a PC-s változat is, így valóban multiplatform lehet a lassan már hét éves játék felújított kiadása. A stúdió sosem akart folytatást csinálni, hiszen a játékukban gyakori választási lehetőségek miatt nem éppen kedvező elképzelés egy Until Dawn 2 létrehozása, hiszen így egy fix eseménysorozatnak kellene bekövetkeznie az első részben, és túl sok variációra nem tudnának korrekt folytatást csinálni. Ezt nem is kritizálhatjuk.

Azért ki kell emelnünk, hogy mindez persze nem hivatalos még, és mivel a Sony-nak jelenleg csak az MLB: The Show, az évenként jelentkező amerikai baseball-liga játékadaptációja multiplatform (és Xboxos!) IP, kicsit kétkedünk…

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu