A PlatinumGames sem érdeklődik az NFT-k iránt

Két legyet egy csapásra, gondolta a stúdió, akiktől például a Bayonetta 3-at várjuk.

 

Inaba Atsushi (aki december óta vezeti a PlatinumGameset), illetve Kamiya Hideki (aki mostanában a Bayonetta 3-at és a Project G.G.-t készíti) a VGC-nek adott interjújukban beszélt több témáról, így többek között az NFT-kről is. Inaba szerint ez mostanában eléggé forró téma, és most kezd igazán belendülni a technológia, de szerinte baj az, hogy ez miképp is történik, ugyanis úgy látja, hogy a cégek profittermelése szempontjából foglalkoznak mások velük, és nincsen sem a felhasználók, sem az alkotók számára pozitív hatások! Ezért Inaba frusztrált, és meg is lehet érteni az álláspontját.

Hozzátette, hogy akik az NFT-ket hirdetik, majd videojátékos cégekkel kötnek partneri kapcsolatot, szerinte eléggé egyoldalú párbeszédről van szó. Pénzt lehet keresni vele! De mit hoz el az alkotóknak és a felhasználóknak? Inaba ha időt akar tölteni velemivel, akkor azt szeretné, hogy ez a jó játékok létrehozásában hasznos lehessen. Szóval szerinte pusztán anyagi vonzata van a technológia robbanásszerű terjedésének…

Kamiyának semmi érdeklődése nincs az NFT-k iránt. Ő felhasználóként tekint magára, nem pedig üzletemberként. Most a felhasználóknak semmilyen hasznot nem nyújt a technológia. Ha a jövőben úgy terjed ki, hogy ez megváltozzon, akkor talán ez felkeltheti a figyelmét az egész iránt, ám most ilyesmit nem lát. Ezután kapott egy kérdést, hogy meglepődött-e azon, amikor más kiadók (itt név szerint a Konami lett megemlítve, de ide lehet bátran venni a Square Enixet is…) felugrottak az NFT-vonatra. A válasza annyira poén, hogy ezt lefordítva közöljük: „Nem nagyon. Ha pénz szaga van, a Konami egy pillanaton belül ott terem!”

Azért ez eléggé erős megnyilvánulás mindkettejüktől. Szóval ők nem várják meg a felhasználói kritikákat (lásd GSC Game World, Team17), hanem inkább bele sem vágnak. Aztán lehet, hogy nekik lesz igazuk: az OpenSea, a legnagyobb NFT-piacplatform, milliókat bukott egy biztonsági rés miatt.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu