Lassít a blockchainre váltás tempóján a Kickstarter

A közösségi finanszírozással foglalkozó platformok között talán a legnagyobb a Kickstarter, így nem csoda, hogy kritika érte a blockchain iránti érdeklődésüket…

 

Még tavaly decemberben jelentettbe a Kickstarter, hogy a platformot átviszi a blockchain technológiára. Ehhez a cég a Celo-t választotta, ami egy karbonnegatív, nyilvános lánc, így elméletileg nincsen károsanyag-kibocsátása, ami papíron jól hangzik, gyakorlatilag meg ki tudja? Az év végén még azt is elmondták, hogy a technológiai váltás a site működésére és funkcióira nem lesz hatással, viszont a felhasználók részesülni fognak a protokoll fejlődése miatt.

Ezt az internet nem fogadta valami fényesen, így a Kickstarter egy új közleménnyel reagált a fejleményekre. Megemlítették a környezeti hatásokat, az átveréseket, a spekulációt, illetve a kockázatokat is. Ezeket a cég mind valósnak tekinti, majd listázni kezdte, hogy mik is lesznek a Kickstarter következő lépései, hogy legalább ezen a téren transzparencia merülhessen fel.

A Kickstarter nem fog az új protokollra váltani tesztelés nélkül. Ezzel akarják elhárítani azt a forgatókönyvet, hogy a közösségi finanszírozást kereső alkotókra ráerőltetik a váltást, holott ők nem szeretnének ebben közreműködni. Lesz egy koncepciós változat, amit alkalmazhatnak az erre kíváncsi alkotók, ami korrektnek hangzik. Később integrálni szeretnék azon elemeket, amik a nagyobb közösségnek értéket kínálnak, de figyelembe fogják venni a visszajelzéseket is az iránnyal kapcsolatban.

Egy tanácsadó bizottságot is fel fognak állítani. Ebben a Kickstarter felhasználói kapnak helyet, és őket tájékoztatni fogják a következő lépésekről. Velük dolgozva olyan funkciók fejlesztései kaphatnak prioritást, amiket régóta kérnek a site felhasználói, de szó lehet a lehetséges új megoldásokról is. A blockchaines elemet a Kickstarter egy különálló közhasznú társaságon, a Kickstarter PBC-n keresztül fogja alkalmazni.

Szóval ők nem fognak meghátrálni, holott láttunk már hasonlóra példát a játékiparban, nem is egyszer (GSC Game World a S.T.A.L.K.E.R. 2-vel; Team17; de az Electronic Arts is megfontolja az egészet). Majd elválik, hogy mekkora sikerük lesz a váltással, mivel most még korai erről véleményt alkotni.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu