Az új konzolokra kihegyezett verziót kapott az Apex Legends

A Respawn Entertainment játéka most már a PlayStation 5-re és az Xbox Seriesre tervezett verzióban is futtatható, továbbá emellett a Warriors Collection Event is elstartolt a játékban.

 

Az Apex Legends már több mint három éve, hogy elrajtolt, hiszen 2019 februárjában PlayStation 4-en, Xbox One-on, illetve PC-n az Originen rajtolt el a battle royale. 2020 novemberében az Electronic Arts Steames nyitásának eredményeképp a Valve digitális boltján is felbukkant a játék, ami majd 2021 márciusában a Nintendo Switchre is megérkezett. A mai naptól, azaz március 29-étől már a PlayStation 5, az Xbox Series X és az Xbox Series S is futtathatja a játékot a visszamenőleges támogatás alkalmazása nélkül.

Az Electronic Arts oldalán olvashatjuk, hogy a PlayStation 4/Xbox One verziókhoz képest miképp erősít a PlayStation 5/Xbox Series változat, és hogyan lehet frissíteni. A PS5, Xbox Series X pároson 4K felbontást kapunk, 60 FPS-sel (ami viszont az Xbox Series S-en is megvalósult, de itt a felbontás kisebb). HDR-re mind a három új konzolon számíthatunk, de ehhez az ezt támogató kijelzőre is szükségünk lesz. Nagyobb felbontást kaptak az árnyékok a PlayStation 5-ön és az Xbox Series X-en, és ez a két konzol nagyobb távolságra biztosít részletesebb grafikát.

Hogyan frissíthetünk? Ha fel van telepítve a PlayStation 5-ön az Apex Legends, irány a dashboardon ennek a játéknak a központja (game hub), majd a beállítások (options) gombra klikk. Itt válasszuk ki a PlayStation 5 verziót, amire a konzolunk elkezdi letölteni az újgenerációs verziót, és ha ez letöltődik, a játékkönyvtárunkból eltávolíthatjuk a PlayStation 4-es verziót. Xbox Seriesen a helyzet sokkal egyszerűbb: itt ugyanis Smart Delivery-t alkalmaz az Apex Legends, azaz automatikusan a konzolunknak megfelelő változatot kapjuk, és nekünk semmilyen extra teendőnk nincs.

Úgyhogy egy újabb játék ugrott konzolgenerációt, ami várható is volt, hiszen a Respawn és az Electronic Arts azért ezzel is termeli a pénzt magának.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu