A Resident Evil 4 rendelkezne legkevésbé „saját esszenciával” a szériában? Nem akárki beszélgetett a franchise atyjával [VIDEO]

Shinji Mikami és Keiichiro Toyama egy videóban szerepelnek, ahol a játékban megjelenő félelem volt a téma, és persze a Resident Evil 4 is szóba került.

 

 

Ha Shinji Mikamiról beszélünk, lehetetlen nem a Resident Evil franchise-ra gondolni. Valami hasonló történik Keiichiro Toyamával is, akinek a neve mentálisan összeforrt a Silent Hill borzalmaival. Végső soron ezt a két alkotót olyan emberekként tarthatjuk számon, akik pontosan tudják, hogyan kell manipulálni a horrort a játékokban, és most összejöttek, hogy beszéljenek a műfajjal kapcsolatos elképzeléseikről és a múltban hozott döntéseikről.

„Valójában a Resident Evil 4 az a játék, amelyben úgy érzem, hogy a legkevesebb a saját esszencia.” – Shinji Mikami

A Keiichiro Toyama által vezetett Bokeh Game Studio által kiadott új formátumban a fejlesztő mélyreható beszélgetéseket tervez a játékról. Az első ezek közül a már említett Shinji Mikamival, aki már korábban is kritizálta a játékát, egyéb reflexiók mellett elárulta, hogy a Resident Evil 4-ben nem minden ötletet gondoltak át a kreatívok: „Valójában a Resident Evil 4 az a játék, amelyben úgy érzem, hogy a legkevesebb a saját esszencia.”

„Szerintem amit csináltál, az csodálatos volt. Új volt, és új mércét állított fel a TPS műfajban.” – Keiichiro Toyama

„Bennem van Mikami, az alkotó és Mikami, a producer” – folytatja a profi. „Amikor megosztom az ötleteimet, a producer Mikami azonnal elhallgattat. Azt mondja, hogy ez senkinek sem fog tetszeni, hagyjam abba. Végül a végén meghasadt személyiség lesz belőled.” Ennek ellenére Toyama gyorsan megdicséri Mikami munkáját, és megemlíti a lenyűgöző eladási arányt, amit mutatott.

„Amikor a Forbidden Siren-t készítettem, akkoriban jelent meg a Resident Evil 4, és a számok őrületesek voltak” – emlékszik vissza Toyama. Mikami azon visszavágására pedig, hogy játéka nem volt tiszta horror, a Silent Hill szerzője elgondolkodik azon, hogy mit ért el ez alapján: „Ez igaz lehet, de szerintem amit csináltál, az elképesztő volt. Új volt, és új mércét állított fel a TPS műfajban. Új volt, és jól fogyott. Kicsit irigykedtem, hogy én nem tudtam ilyesmit csinálni.”

Természetesen mindkét alkotó kitörölhetetlen nyomot hagyott az iparágban. Ami a jelenlegi munkáikat illeti, az biztos, hogy a Resident Evil 4 még mindig nagyon népszerű a közönség körében, hiszen a VR-változat már most a Meta Quest történetének legkelendőbb játéka. Másrészt Keiichiro Toyama még mindig a horror műfajában tevékenykedik a Bokeh Game Studióval, és a Slitterheaddel bizonyítani fogja, hogy még mindig képes felállítani a hajunkat.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu