A Housemarque nem győzi promózni a Returnal PS Plus-megjelenését

A Housemarque mostanában nagyon aktív, ha a Returnal népszerűsítéséről van szó, ami nem meglepő, hiszen sikeres játék, aminek a fejlesztésén még mindig dolgoznak.

 

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Housemarque nemrég elmondta, hogy reméli, hogy az új PS Plus előfizetők „ki merik próbálni” a Returnalt, miután a Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy a játék bekerül a megújult szolgáltatásba. A vállalat még nem fedte fel az egyes szinteken szereplő teljes könyvtárat, de megerősítette, hogy a Premium és Extra szinteken a Returnal, a God of War, a Marvel’s Spider-Man és Miles Morales, a Death Stranding és a Mortal Kombat 11 is megtalálható lesz.

A Housemarque örül, hogy a Returnal bekerült az új PS Plusba

Ilari Kuittinen, a cég egyik vezetője azt is sugallta, hogy a Returnal sikere kulcsfontosságú volt a Housemarque irányváltásában. Bár a stúdió nem áll készen arra, hogy megváljon az arcade gyökereitől, a sikeres játék tanulságait felhasználva szeretne továbblépni. „A játékmenet mindig az első” – mondta Henri Mustonen vezető dizájner. „Tehát mindig azt akarjuk, hogy a játékmenet és a rendszerekre való összpontosítás legyen az első helyen. Nyilvánvalóan szeretnénk, ha a kettő között még jobb házasságot kötnénk a továbbiakban.”

Ugyanakkor a promóció erősítése szintén fontos szempont, hiszen a játék tökéletes alapot nyújt ahhoz, hogy minél többek érdeklődését felkeltse. A Sony új szolgáltatása pedig a hátteret biztosítja majd hozzá, hogy a Returnalt minél többen kipróbálhassák és maguk dönthessék el, van-e annyira jó, mint amilyennek a kritikusok értékelték.

Különösen becsülendő a  játék sikere annak fényében, mennyire nehézkesen ment a fejlesztés.

Harry Krueger, a Returnal rendezője a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy az Unreal Engine 4 alkalmazása számukra egyfajta ugrás volt a sötétségbe, ugyanis a fejlesztőknek „szárnyakat kellett növeszteniük” a zuhanás közben. Szerinte nem túlzás az, hogy a fejlesztési ciklus közel fele alatt nem volt játszható állapotban a Returnal. Meg kellett tanulniuk az engine használatát, de folyton elrontottak valamit, és olyan dolgoktól függtek, amiket nem értettek meg.

Forrás: AS.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu