Fejlesztési pokolban lenne a The Witcher 3: Wild Hunt újgenerációs változata? A készítők reagáltak!

A CD Projekt korábban kiadta a kezéből az újgenerációs The Witcher 3 fejlesztését, most ezt visszaveszik. Ugyanakkor cáfolták, hogy komoly probléma lenne.

 

Még mindig nincs megjelenési időpont a The Witcher újgenerációs részéhez. A stúdió csütörtöki nyilatkozatában jelentette be, hogy saját kézbe veszik a fejlesztést. Azokra a találgatásokra válaszul, amik szerint a fejlesztés komoly problémákkal küzd, Michał Nowakowski, a CD Projekt üzleti fejlesztésért felelős vezető alelnöke elmondta, hogy most felmérik, hogy mennyi pluszmunkára van szükség a játék új verziójának befejezéséhez, de ez nem jelent végzetes problémát.

Az újgenerációs játék késését eredetileg a CD Projekthez tartozó The Witcher Twitter-csatornán jelentették be. A közlemény szerint a megjelenés határozatlan ideig késik, és azt is itt nyilatkozták, hogy a játék PlayStation 5-ös és Xbox Series X verziójának fejlesztését házon belül folytatják. Ugyanakkor a megjelenési dátumról nem esett szó.

„Nézegettem az interneten itt-ott felbukkanó szalagcímeket, és láttam egyet, ami igazán felkeltette a figyelmemet, ez pedig a következő: ‘Az újgenerációs Witcher 3 határozatlan ideig késik’, ami úgy hangzik, mintha a játék valamiféle fejlesztési pokolban lenne. Szeretném leszögezni, hogy ez nem a valóság. Sokan azt sugallták, hogy jövő év júniusában fogjuk megjelentetni, vagy valami ilyesmi. Ez egyáltalán nem így van.”

„A játékot házon belül fejezzük be. Kiértékeljük az időnket, ez pedig egy kis vizsgálatot igényel – ez minden, amit mondunk. Senki sem állítja, hogy valami hatalmas késésre kellene számítani. Ennél többet nem mondhatok az újgenerációs Witcherről, de ezt a tényt nagyon szeretném hangsúlyozni”.

Az is elhangzott, hogy a The Witcher 3 újgenerációs fejlesztésének házon belülre hozása nem befolyásolja a stúdió következő játékának megjelenését.

A The Witcher 3 újgenerációs megjelenéséről semmi konkrét nem hangzott el, de az eddigiek fényében biztosak lehetünk abban, hogy a 2023 júniusi megjelenési dátum alaptalan.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu