A Prince of Persia remake fejlesztőt cserél

A Ubisoft megerősítette, hogy a Prince of Persia: The Sands of Time közelgő, eredetileg tavaly év elején megjelenő remake-je fejlesztőket cserél.

 

A Ubisoft 2020-ban jelentette be hivatalosan a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-et, a tervek szerint 2021 elején jelenik meg a játék. A rajongókat azonban nem nyűgözte le a leleplező trailer, és sokan kritizálták a játékot a művészeti stílus és a grafika miatt. A Ubisoft végül határozatlan időre elhalasztotta a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-et. Most 2022 közepén járunk, és a játéknak még mindig nincs megjelenési dátuma, de már egy új stúdió dolgozik rajta.

Korábban a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-et a Ubisoft Mumbai és a Ubisoft Pune fejlesztette, de most már a Ubisoft Montreal fejleszti. A Ubisoft Montreal, a beavatatlanok számára, a Ubisoft egyik elsőszámú stúdiója, amely olyan kasszasiker játékok fejlesztését vezeti, mint az Assassin’s Creed Valhalla és az eredeti Prince of Persia trilógia. A bejelentésben kifejtették, hogy a Ubisoft Montreal a Mumbaiban és Pune-ban végzett munkára fog „építeni”.

A Prince of Persia: The Sands of Time Remake fejlesztőcseréje annak a jeleként értékelhető, hogy a játék fejlesztése a színfalak mögött zűrös volt. Ez már eddig is elég nyilvánvaló volt a Prince of Persia: The Sands of Time Remake megjelenési dátumának csúszása miatt, de most még nyilvánvalóbb, mint valaha.

Remélhetőleg a Ubisoft Montreal újra sínen tudja tartani a projektet. A Ubisoft Montrealnak bizonyítottan jó tapasztalata van a játékok időben történő fejlesztésében és szállításában, így el kell képzelnünk, hogy a The Sands of Time Remake vezetése nagy segítség lesz. Hogy a játék még ebben a pénzügyi évben megjelenik-e, ahogy azt a Ubisoft korábban jelezte, az már egy teljesen más kérdés, főleg, hogy a bejelentés megemlíti, hogy a csapat „átcsoportosítja a játék terjedelmét”.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a Prince of Persia: The Sands of Time Remake természetesen nem az egyetlen játék, amely a Ubisoft Montrealnál fejlesztés alatt áll. A stúdió dolgozik az ingyenesen játszható Roller Championson is, és valószínűleg készül egy új Assassin’s Creed-játék is. Mindezeket figyelembe véve nehéz megmondani, hogy a Ubisoft Montreal erőforrásainak mekkora részét fordítja majd a Prince of Persia: The Sands of Time Remake befejezésére, így a rajongóknak továbbra is érdemes lesz kordában tartaniuk az elvárásaikat.

Bármikor is jelenik meg egy új Prince of Persia: The Sands of Time Remake trailer, érdekes lesz látni, hogy melegebb fogadtatásban részesül-e, mint a kezdeti leleplezés. A Ubisoft nem jelentett be nagyobb játékbemutatót vagy eseményt, így sajnos nem tudni, hogy a rajongók pontosan mikor láthatják újra a játékot.

A Prince of Persia: The Sands of Time Remake PC-re, PS4-re és Xbox One-ra készül.

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu