PS Plus Premium: egy rakás PS1 játékot és extra attrakciót jelentettek be a szolgáltatáshoz!

TECH HÍREK – A PS Plus Premium a jövő hónapban esedékes indulása előtt megerősíti, hogy még néhány PS1 és egy PSP játék érkezik a szolgáltatáshoz.

 

 

Bár a Sony nemrég felfedte a PS1, PS2, PSP, PS3, PS4 és PSP játékok széles palettáját, amelyek a PS Plus Extra és PS Plus Premium szolgáltatáshoz érkeznek a jövő hónapban történő induláskor, ez csak ízelítő volt a következő játékokból. Az induló címek pontos száma még nem ismert, de a Sony több mint 700-nál is több játékot ígért a PS Plus Premium felhasználóknak.

Míg Észak-Amerika június 13-án kapja meg a PS Plus Premiumot, addig Ázsiában körülbelül két nap múlva indul a szolgáltatás.

Így azután folyamatosak a szivárgások és a felröppenő hírek arról pontosan mivel is játszhatunk majd. Most két új, egy PSP-s és egy PS1-es játékkal kapcsolatban hallani, hogy elérhetőek lesznek.

A két új cím a PSP-s Ridge Racer 2 és a PS1-es Oddworld: Abe’s Oddysee című játék. A Ridge Racer 2 egy arcade stílusú versenyjáték, amelyben a játékosok egy autót, egy váltót és egy dalt választanak a mások elleni versenyekhez. Bizonyos járművek feloldhatók, és a játék verziójától függően tükörpályák is elérhetőek. Az Oddworld: Abe’s Oddysee viszont egy klasszikus platformjáték, az első a sok közül egy szeretett franchise-ban. A játékosok Abe szerepébe bújnak, aki megpróbálja kiszabadítani a rabszolgasorba taszított Mudokonokat, mielőtt lemészárolják őket.

 

 

 

 

Mindegyik játék új funkciókkal frissült a PS Plus Premiumhoz, köztük a fel- és visszatekerés, a gyorsmentés és a videószűrők. Sokak számára talán nem ezek a legérdekesebb vagy legmeggyőzőbb címek, amelyek a szolgáltatáshoz érkeznek, de ezek csak kettő a sok közül. Biztosan lesznek olyan rajongók is, akik nosztalgiával gondolnak rájuk.

Meg kell jegyezni, hogy jelenleg a PS Plus Premiumra érkező PS1 és PSP címek a szolgáltatás legkevésbé ismert szekciója. Ez valószínűleg az új funkciók hozzáadása miatt van, valamint egyéb olyan munkálatok miatt, amelyekre nyilvánvalóan nincs szükség a szolgáltatáshoz érkező PS4 és PS5 játékok esetében. Jelen állás szerint a két fent említett játék mellett a PS Plus Premium a következő PS1/PSP címeket tartalmazza:

  • Ape Escape
  • Hot Shots Golf
  • I.Q. Intelligent Qube
  • Jumping Flash!
  • Syphon Filter
  • Super Stardust Portable
  • Mr. Driller
  • Tekken 2
  • Worms World Party
  • Worms Armageddon

 

Ahogy közeledik a PS Plus Premium ázsiai megjelenése, a rajongók valószínűleg számíthatnak arra, hogy további címek érkeznek a szolgáltatáshoz. Végső soron persze június 13-án tudnak majd biztosat, és szem előtt kell tartaniuk, hogy lehetnek regionális különbségek.

 

Trófeagyűjtésre fel!

 

Úgy bizony, immár hivatalosnak tűnik, hogy egyes PS Plus Premium PS1 játékok még trófeatámogatással is rendelkeznek majd. A Bend Studio nemrég megerősítette, hogy a PS1 klasszikus Syphon Filter trófeákat is kap a PS Plus Premiumhoz, beleértve a saját platináját is. Most, hogy a PS Plus Premium kezd elterjedni bizonyos ázsiai piacokon, újabb trófeákkal ellátott PS1 játékok szivárogtak ki az interneten, amelyeket az Exophase osztott meg.

Az Exophase szerint a Wild Arms, az IQ: Intelligent Qube, a Hot Shots Golf és az Ape Escape is csatlakozik a Syphon Filterhez a trófeatámogatásban.

Nem világos, hogy minden játék rendelkezik-e majd platina trófeával, de erről több információnak kell napvilágot látnia, amint közelebb kerülünk a PS Plus Premium megjelenésének dátumához Japánban, Észak-Amerikában és a világ más részein.

Az Exophase kiszivárgása azonban nem csak azt erősíti meg, hogy több PS1-játék trófeatámogatása is létezik. Megerősít egy olyan játékot is a PS Plus Premiumhoz, amelyet korábban nem jelentett be a Sony. Úgy tűnik, hogy a PS Plus Premium előfizetők a szolgáltatás indulásakor a JRPG-klasszikus Wild Arms játékra számíthatnak, feltéve, hogy ez az információ pontos.

 

 

 

 

PS1-specifikus szűrőket is kapunk?!

 

Az emulátorok megjelenítési beállításai mindig vitás pontok a rajongók között, de egy dologban gyakran egyetértettek: minél több lehetőség és funkció van, annál jobb. A PS Plus nem okoz csalódást: tartalmazza a PS1 játékok natív felbontásban való lejátszásának lehetőségét, a 4:3 vagy 16:9 képarány közötti választást, vagy akár a játék nyújtva történő lejátszását. A nagy funkció felfedése azonban az, hogy a PS1-játékokat egy megjelenítési szűrő alkalmazásával lehet lejátszani, tulajdonképpen a három lehetséges szűrő egyikével: Alapértelmezett, Retro Classic  és Modern.

Nem teljesen biztos, hogy ezek a különböző kijelzőszűrők mit tesznek a képpel, de a Retro Classic szűrő úgy tűnik, hogy hasonlóan nézett ki a kép, mint egy klasszikus CRT típusú televízión, ami súlyos nosztalgiacsapásnak bizonyulhat azon rajongók számára, akik emlékeznek arra, hogy sok évvel ezelőtt PS1-játékokat játszottak a tévéjükön. Amint a PlayStation közzéteszi a tényleges játékmenetről készült felvételeket, amelyeken ezek a szűrők működés közben láthatók, pontosabban kiderül, hogy pontosan hogyan hatnak majd a PS1-játékokra, amelyekbe a játékosok a szolgáltatás aktiválása után belevethetik magukat.

Forrás: PushSquare (1, 2); Exophase

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu