Neill Blomkamp állítólag a Sony Gran Turismo filmjének rendezője lesz

MOZI HÍREK – A Sony és a PlayStation állítólag tárgyalásokat folytat a District 9 rendezőjével, Neill Blomkamp-pal a Gran Turismo filmadaptáció rendezéséről.

 

Az Uncharted sikere után a Sony Pictures és a PlayStation Productions ismét összefogna a népszerű Gran Turismo versenyjáték filmadaptációja kapcsán. A film még a fejlesztés korai fázisában van, így a cselekményről, illetve arról, hogy animációs vagy élőszereplős lesz-e, egyelőre keveset tudni. A Deadline azonban arról számol be, hogy a Sony Neill Blomkampot szeretné a film rendezőjének.

Neill Blomkamp leginkább olyan sci-fi akciófilmjeiről ismert, mint a District 9 és az Elysium. A HALO című élőszereplős filmet is több éven át fejlesztette, de a Universal, a Fox Studios és a Microsoft közötti belső politika kisiklatta a produkciót, mielőtt még elkezdődött volna. Több más sikertelen projekt, köztük az Alien 5 és a Robocop-örökzöld folytatás után Blomkamp kijelentette, hogy nem fog többé nagy költségvetésű filmeken dolgozni, és inkább a rövidfilmekre fog koncentrálni.

Ha azonban igazak azok a hírek, amelyek szerint Blomkamp a Gran Turismo adaptációját készíti el, akkor a játékrajongók és az autóversenyzés szerelmesei számára ez egy igazi csemege lesz, hiszen a rendező a hihetetlen részletgazdagságáról ismert, és hatalmas tapasztalattal rendelkezik 3D-animátorként és vizuális effektek művészeként. Blomkamp HALO rövidfilmjeit megnézheted a YouTube-on, hogy jobb képet kapj a munkájáról.

A Sony a közelmúltban egy sor projektet jelentett be, köztük a régóta várt God of War-sorozatot, amely az Amazonon és a Horizon Zero Dawn sorozatot a Netflixen van fejlesztés alatt. Pletykák keringtek arról, hogy a Gran Turismo is kap egy tévésorozatot, de a Deadline megerősítette ennek ellenkezőjét.

A Gran Turismo egy versenyszimulációs játék, amelyet Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital munkatársa készített 1997-ben. A játék minden idők egyik legkelendőbb videojáték-franchise-a, amelyből több mint 85 millió példányt adtak el világszerte. Yamauchi saját szavaival a játékot így jellemzi:

„A Gran Turismo egy integrált szimulátor, amely az autókkal együtt élvezi az életet. Ez egy homokozó, ahol a játékosok szabadon felfedezhetik a saját élményeiket. A különböző funkciók, az ezeket hátulról támogató motorok és rendszerek, valamint a hatalmas mennyiségű tartalom a játékosokat arra készítik fel, hogy élvezzék az életet az autókkal”.”

A Gran Turismo hosszú utat járt be idáig. A filmet már egy évtizede fejlesztették, és Joseph Kosinski (Tron: Legacy, Top Gun: Maverick) volt a rendezője. Kosinski 2015-ben Alex Tse (Watchmen) forgatókönyvét írta át, de a projekt végül meghiúsult.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu