Csak nem dolgoznak már a harmadik Silent Hill-mozin?!

MOZI HÍREK – A Konami legendás Silent Hill-sagájának új filmje a korábbi adaptációktól különálló történetet mutatna be.

 

 

Nem titok, hogy várjuk a Silent Hill visszatérését, főleg most, amikor egyre-másra hallani a vele kapcsolatos pletykákat. A Konami saga kapcsán már egy ideje tudunk ezt-azt, ám most a 2006-os film rendezője volt az, aki meglepett minket.

Manapság már van néhány fantasztikus videójáték-adaptációnk, de 2006-ban a játékrajongók nem voltak túlságosan elégedettek azzal, ahogyan a játékaikat a széles vásznon látták tükröződni, ám ez a mozi kellemes meglepetés volt.

A problémák ellenére a film képes volt a nézők számára nyújtani, és egy új rész nagyszerű módja lehet annak, hogy a sorozatot a videójátékokon túl is visszahozzuk.

A Jeux Videónak adott (a VGC által szemlézett) interjúban Christophe Gans, az első Silent Hill-film rendezője megerősítette, hogy bár a Covid miatt kénytelen volt otthon maradni, megragadta az alkalmat, hogy két forgatókönyvet is írjon, köztük egy új filmet a franchise-hoz, bár teljesen függetlenül az előző két filmtől, ugyanakkor „tiszteletben tartva a franchise fejlődését.”

„Fontos volt, hogy a mai közönségnek szóló Silent Hillt hozzunk létre” – Christophe Gans, a Silent Hill (2006) rendezője

Gans bevallotta, hogy inkább egy „2023-as Silent Hillen” dolgozott, vagyis azon az éven, amelyet a megjelenésre célzott volna, mint egy olyan filmen, mint amilyet 2006-ban kitalált. Bár Gans az interjúban 2023-as filmről beszél, fordításban a VGC megjegyzi, hogy a rendező nyilatkozataiból nem világos, hogy egy új filmet erősít-e meg 2023-ra, vagy egyszerűen csak a forgatókönyvet dolgozta ki a 2023-as megjelenést szem előtt tartva.

„Számomra fontos volt, hogy a mai közönségnek szóló Silent Hillt hozzak létre” – magyarázta Gans, aki megjegyezte, hogy a mai horrorfilmek már nem úgy néznek ki, mint annak idején: „Nem mintha a 2007-es horrorfilmek nem lettek volna jók, de minden műfaj evolúción megy keresztül.” A rendező hangsúlyozta, hogy a széria játékai mindig is megelőzték a korukat.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu