Az első film rendezője már készítené a Silent Hill 3-at IS?

MOZI HÍREK – A 2006-os első adaptációnál a francia rendező állt a kamerák mögé, most visszatérne a Silent Hill franchise-hoz. Sőt, nem csak ehhez!

Bizony, Christophe Gans nem is csak egy, hanem mindjárt két horrorfilmen is munkálkodik, mindkettő egy legendás videójáték-sorozat adaptációja. A Silent Hill 3 mellett ugyanis egy másik japán horrorlegendát is rendezi majd: konkrétan a PS2-es Fatal Frame-ról van szó. Ez bizony nagy visszatérés a francia rendezőnek, hiszen 2006-os első epizód után a folyatást már nem ő készítette.

A hírt egyébként – stílszerűen – a szintén francia Allociné oldalról vettük, ahol Gans-szal egy interjú is készült. Gondolom, most sok Fatal Frame-rajongó talán felhördült, hogy majd a francia rendező francia környezetbe viszi át az eseményeket, de aggodalomra semmi ok, lévén Gans biztosított mindenkit, hogy az Európában Project Zero címen ismert játék filmes adaptációja Japánban fog játszódni, ugyanis egyáltalán nem akarta megbolygatni a túlélőhorror alapjait. A Silent Hillnél persze nincs ilyen probléma, hiszen hiába japán a játék, a környezet amerikai, így tehát a Silent Hill 2-ből is jól ismert amerikai fantomvárosban játszódik majd a harmadik film is, amelyen már dolgoznak.

A Silent Hill filmes franchise egyébként eddig nem aratott túlzott kritikai sikert (és még enyhén fogalmaztunk…): az első adaptáció jelenleg 31/100-as skálán áll a Metacritic oldalon, a Silent Hill 3D pedig minden idők egyik legrosszabb kritikai átlagát kapta a maga 16/100-as eredményével. Gans „szerencséje”, hogy ez a 2012-es pocsék folytatás (melyben két Trónok harca sztár: Sean Bean és Kit Harington is játszottak) semmilyen szinten sem kötődik a francia rendező nevéhez. Maga Gans egyébként eléggé eltűnt: a 2006-os film után csak egyetlen filmet rendezett: A szépség és a szörnyeteg 2014-es francia változatát Vincent Cassellel (Árok) és Léa Seydoux (SPECTRE, Death Stranding) a főbb szerepekben.

Sajnos a Silent Hill 3-ról egyelőre nincs semmilyen információ, szóval csak reménykedhetünk, hogy harmadszorra egy jobb adaptációval lesz dolgunk.

Forrás: Allo

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu