PlayStation Plus: végre jön az opció, amivel indítani kellett volna!

De eközben a bugok sem maradtak el a már Európában is az új modellre való váltás során. Néhány játék is mintha eltűnt volna a kínálatból…

 

A Sony a PlayStation európai Twitter-fiókján közölte, hogy a PlayStation Plus Premium/Deluxe kategóriában (a különbség a kettő között a PlayStation Now, azaz a felhőből való streamelés) Ázsiában, Európában, a Közel-Keleten, Indiában, Dél-Afrikában, Ausztráliában és Új-Zélandon is jönni fog a játékok számára az NTSC opció. A főleg PAL régiókban tehát nem lesz muszáj az 50 Hz-es, így lassabban futó játékokat használni, hanem hozzáférhetünk a 60 Hz-es, így 60 FPS-re képes verziókhoz. Ezt a PlayStation Classic minikonzol esetében is meg kellett volna valósítaniuk. Jobb később mint soha…

Csakhogy a Twitteren tbben is arra panaszkodtak, hogy az eddigi egyedüli szintről (ami ma már a PlayStation Plus Essential, belépő kategóriába tartozik) a PS Plus Premiumra való frissítés nem volt éppen zökkenőmentes. Hibaüzenetet kaptak, miközben a Sony a frissítéshez szükséges költségeket levonta a játékosok egyenlegéről, és volt példa arra, hogy ez többször is megtörtént. Ez a tweet is hibaüzenetet említ, de a PlayStation Plus Premiumra való fellépése nem sikerült.

Meg nem lepő módon a Sony még nem reagált, de a Redditen egy felhasználónak azt mondta a PlayStation vevőszolgálata, hogy sokan egyszerre próbáltak frissíteni, és ebben elmaradások vannak. Egy napon belül elvileg mindennek működnie kellene, és ekkor jönne a számla a PlayStationtől. Mások már pénzvisszatérítést kaptak, és a frissítésről ma már nem nagyon hallani, hogy problémás lenne.

De a PlayStation Plus játéklistája csökkent az európai rajt után: az Evil Genius 2 (PlayStation 5, PlayStation 4), a Y School Heroes: Bustlin’ School Life, a Yonder: The Cloud Catcher Chronicles és a 428: Shibuya Scramble már nem elérhető a szolgáltatásról. A Sony erről sem nyilatkozott még, és a Y School Heroes: Bustlin’ School Life esetében a játék en bloc eltűnt a PlayStation Store-ról. Talán ez nem is volt tervben, hogy a tengerentúl elérhető legyen. A játéklista esetében is vannak különbségek: a The Last Blade 2, illetve a Mahjong Tales: Ancient Wisdom is streamelhető PlayStation 3-as játék, holott nincsen egyik sem a listán.

Ember legyen a talpán, aki ezt ki tudja bogozni…

Forrás: WCCFTech, PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu