A Sonic Origins fejlesztője nem elégedett a SEGÁval és a gyűjteménnyel! [VIDEO]

Simon Thomley, a Headcannon alapítója nem nagyon örül annak, hogy milyen állapotban jelent meg a Sonic Origins.

 

A négy játékot tartalmazó pakk miatt az eredeti Sonic-trilógia és a Sonic CD is el lett távolítva a digitális boltokból, és a rajongók nem csak emiatt elégedetlenek: nem tetszik nekik, hogy a SEGA lényegében DLC-kre vágta a játékok tartalmát, hogy ezzel is több pénzt sajtoljon ki a közönségből. Glitchekből sincs hiány. Lent két videó is látható: az egyikben a játék eleje után nem sokkal egy különleges pályát hagyna ki a játékos, de a restart után sokkal előrébb találja magát, közel a játék végéhez, a második videóban pedig a bossfight bár elkezdődne, de egyszerűen egy bug miatt kimarad az egész, az animáció meg ott megy a háttérben.

De inkább lássuk, hogy Thomley mit írt a Twitteren. Ez lefordítva közöljük: „Ez frusztráló. Nem fogok hazudni és nem mondom azt, hogy nem voltak problémák abban, amit a SEGÁnak leadtunk, de ami az Originsben van, az nem az, amit mi adtunk le. Az integráció bevezetett néhány vad hibát, amelyekről a hagyományos logika azt hinné, hogy a mi felelősségünk – de sok közülük nem az. Ami az Origins-t illeti, mi kívülállók voltunk, akik egy külön projektet hoztunk létre, amit aztán valami teljesen mássá raktak össze. Tudtuk, hogy nagy időhiány lesz, és a földbe döngöltük magunkat, hogy ezt teljesíteni tudjuk csak azért, hogy ez egyáltalán elkészüljön és megjelenjen.

Ismétlem, tudom vállalni a felelősséget az én és a csapatom hibáiért, mert volt néhány. Voltak tényleges hibák, volt, amit figyelmen kívül hagytunk, volt, amit elsiettünk, volt, amit észrevettünk, de a vége felé már nem volt lehetőségünk kijavítani ezeket. [A játék] egyáltalán nem tökéletes, és ennek egy része miattunk van. Ez bonyolult. Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, amiért ilyen nyomás alatt nyújtottak teljesítményt, de mindannyian nagyon elégedetlenek vagyunk az Origins és még a Sonic 3 komponens állapotával is. Mi sem voltunk túlságosan elragadtatva a benyújtás előtti állapotától, de sok mindenre nem volt ráhatásunk.

Kértük, hogy a benyújtás előtt végezhessünk nagyobb javításokat, de a benyújtási és jóváhagyási szabályok miatt a SEGA ezt nem engedte. Korábban és többször is kértünk késleltetést, de azt mondták, hogy ez nem lehetséges. Felajánlottuk, hogy visszatérünk, hogy a kiadás utáni javításokkal és frissítésekkel foglalkozhassunk – még nem tudjuk, hogy ez megtörténik-e. Szeretnénk, ha ezeket a problémákat megoldanák. Rengeteg visszajelzést adtunk a fejlesztés alatt és utána is mind az Origins, mind a Sonic 3 integrációjának fejlesztése során. A munkaidőnk lejárta után is elvégeztünk egy jó adag munkát, hogy kijavítsunk dolgokat, támogassuk a SEGÁt, és felkészüljünk a jövőbeli frissítésekre.

Bocsánatot kell kérnem, hogy nem foglalkoztunk korábban ilyesmivel, de meg kell értenetek – sok ilyen dolog „szakmaiatlannak” számít, és árthat a SEGÁval való kapcsolatunknak, ami azt jelenti, hogy nem lesz Origins frissítés, és nem lesz több 2D pixeles Sonic játék tőlünk. Akkor miért most beszélek erről? Nos, egyszerűen túl sok a vizsgálat olyan dolgok miatt, amelyeknek van és nincs közük hozzánk, és nem akarok csendben hátradőlni, miközben az emberek azt kérdezgetik, hogy miért és hogyan történtek a dolgok egy olyan termékkel, amelybe annyi reményt és pénzt fektettek. Hallom, amit mondotok, a Headcannon is hall titeket. Azt akartuk, hogy akkor és most ez így legyen. Annyi minden van, amit soha nem fogsz tudni vagy megérteni az ilyen jellegű munkán belül, de ezt tudd és értsd meg – a saját kárunkra is mindent megteszünk, és törődünk a munkánkkal és a Sonic-kal.”

Úgyhogy a labda most a SEGA térfelén van.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu