Átcsúszott jövőre az ARC Raiders

Az Embark Studios free-to-play, kooperatív lövöldözős játéka nem fog az eddig tervezett 2022-es időszakban megjelenni.

 

Az ARC Raiders is már olyan játék, ami nem is tervezett a PlayStation 4-gyel és az Xbox One-nal, úgyhogy ez is PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re készül, és ezt jobb is mihamarabb elfogadni, ugyanis 2013-ban jött ki a PS4/X1 páros. Ha a PlayStation 3 2006-os rajtjával számolunk, ott is kb. 2015-ig voltak cross-gen megjelenések, onnantól pedig lényegében leállt az egész (főleg az AAA fejlesztések körül).

Az ARC Raiderst fejlesztő Embark Studios a Twitteren olvasható közleményében azzal indokolta a 2023-ra halasztást, mert szerintük ez egy ambíciózus, nagyratörő játék, és az extra időt (ami tehát legalább négy és fél hónap lesz) arra fogja a stúdió használni, hogy ki tudja terjeszteni az élményt, ami így talán képes lesz a teljes potenciálját elérni. Több részletet akkor fogunk hallani a játékról, amikor sokkal komolyabb tesztelésnek kezdik alávetni az ARC Raiderst, ahhoz pedig több játékosra lesz szükségük. A bejelentés óta a játékot körülvevő izgatottság bátorító hatással volt a stúdióra, ami igazán hálás a támogatásért.

A játék hivatalos jellemzése kb. így hangzik magyarul: „Az ARC Raiders egy kooperatív, külső nézetes lövöldözős játék, ahol te és a Raiderek csapata egyesülve álltok ellen az ARC támadásának – egy könyörtelen, gépesített fenyegetésnek, amely az űrből ereszkedik alá. A Raiderek egyikeként játszol, az ellenállás harcosainak egy szökevény csoportjaként. Egy korai előrejelző rendszer segítségével harcolsz, hogy megvédd otthonunkat a Föld körüli pályáról lezuhanó ellenségtől. Az ARC arctalan és érzéketlen, de senki sem vádolhatja ezt azzal, hogy nem reagál: valójában az ARC az ellenállásra egyre nagyobb pusztítással válaszol.

Raiderként tudod, hogy az ARC legyőzéséhez a lövöldözésnél többre van szükség, és nem csak egy ember próbál hősködni. Amikor ARC van a közelben, a magányos farkasok sosem jutnak messzire. Alulmaradóként hinnünk kell valami nagyobb dologban mint a saját erőnk, valami megalkuvást nem tűrő emberi dologban. Ezért gyűlünk össze. A siker valószínűtlensége közepette egyesülve, ami valószínűtlennek tűnt, a legjobb lépéssé válhat. Kutass a múlt romjai között. Használj eszközöket és kütyüket, hogy túljárj az ellenség eszén. Használd a menet közbeni taktikát, a környezetedet és a fizikát az előnyödre. Ha te és csapatod jól játszotok együtt, egy nap a csillagok ismét a remény jelzőfényeivé válhatnak a feledés előjelei helyett.”

Az ARC Raiders tehát 2023-ban jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re (Steam, Epic Games Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu