George Miller egy Mad Max karakterére fókuszáló előzményfilmen dolgozhat?!

MOZI HÍREK – George Miller a Furiosa mellett állítólag egy Mad Max előzményfilmet is írt, amelynek középpontjában Max Rockatansky áll.

 

 

George Miller rendező nemrég elárulta, hogy nem a Furiosa lesz az egyetlen előzményfilm a láthatáron, a filmrendező ugyanis már írt egy másikat, amely Max Rockatansky-t ismét reflektorfénybe helyezi.

„Mi is írtunk, nem forgatókönyvet, hanem szinte regény formájában, Nico Lathouris és én, hogy mi történt Maxszel korábban, és ez olyasmi, amivel később még foglalkozni fogunk.”

„De miközben elmeséltük egymásnak Furiosa történetét, A harag útjában mindent meg kellett magyarázni. A fejemben van egy háttértörténet a Doof Warriorról, aki gitározik. Hogyan tud egy vak ember, aki csak gitározni tud, hogyan tud túlélni egy olyan pusztaságban, ahol mindenki teljesen zakkant? Hogyan került oda? Szóval minden karakterhez írtunk egy kis történetet, amikor A harag útját készítettük.”

George Miller ezeket a részleteket a The AV Clubnak adott interjújában árulta el, és egy Mad Max: A harag útja előzményfilmet ígért, amelyben nemcsak Tom Hardy Maxja, hanem számos más kiemelkedő karakter, köztük a Doof Warrior is feltűnik majd.

Az interjú során George Miller elárulta, hogy a Furiosa-előzményfilm ötlete abból született, hogy a karaktert az alapoktól kezdve a Max mellett való megjelenéséhez dolgozta ki. Miután felépítette a karaktert és a körülötte lévő világot, Miller rájött, hogy szívesen vinné fel a történetet a széles vászonra.

„Amikor a Mad Maxet írtuk, az volt a feladatunk, hogy egy olyan történetet meséljünk el, ami mindig futószalagon zajlik, és hogy lássuk, mennyi mindent tud a közönség felvenni mellékesen.”

„Ez volt az egyik trükkje a Mad Max: A harag útjának, hogy mindig voltak utalások olyan dolgokra, hogy honnan jött, miért csinálnak dolgokat, de a hangsúly a menekülésen volt. Nagyon kevés a csendes pillanat. Soha nem magyaráztuk el, hogyan vesztette el a karját [Furiosa]. Soha nem magyaráztuk el, hogy mi is volt valójában a Green Place of Many Mothers. Soha nem magyaráztuk el a Citadella működését.”

Geroge Miller és csapata olyan részleteket írt Furiosa számára, hogy Charlize Theronnak el tudják magyarázni, ki is a karakter, és honnan jött. Közben pedig rábukkantak egy spin-off/előzményfilm ötletére.

„Szóval a forgatókönyv gyakorlatilag készen volt, mielőtt leforgattuk volna a Fury Roadot, és azért csináltuk meg, mert abból adódott, hogy mindenkinek el akartuk magyarázni, ki is Furiosa – Charlize-nak, amikor elvállalta a szerepet, és az összes színésznek, a tervezőknek és mindenkinek, aki a Citadellán dolgozik, és így tovább. Az volt az érzésem, hogy jé, ez egy elég jó forgatókönyv, és aztán azt mondogattam magamban, hogy >>ha a Fury Road működik, akkor nagyon szeretném ezt a történetet elmesélni.<<„

A George Miller által rendezett és közösen írt Furiosa című filmben Anya Taylor-Joy (Az utolsó éjszaka a Sohóban, Az északi) alakítja majd a Mad Max: A harag útja karakterének, Imperator Furiosának egy korábbi változatát Chris Hemsworth, Tom Burke, Nathan Jones és Angus Sampson oldalán.

A Furiosa 2024. május 24-én kerül az amerikai mozikba.

Forrás: The AV Club

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu