Anya Taylor-Joy számára Az Északi inspirációt jelentett a Mad Max: Furiosához

MOZI HÍREK – Anya Taylor-Joy elárulta, hogyan készítette fel őt Az Északi a közelgő Max Max előzményfilmre.

 

 

A Mad Max előzményfilmben, a Furiosában Anya Taylor-Joy lép majd be abba a szerepbe, amit Charlize Theron játszott a fantasztikus Mad Max: Fury Roadban. A Total Filmnek adott interjúban Taylor-Joy elmondta, hogy a Robert Eggers rendező közelgő viking eposzán, Az Északin való munka hogyan készítette fel őt arra, hogy mi vár rá, amikor végre a poszt-apokalipszis kietlen tájai között áll.

„Emlékszem, volt egy nagyon különleges pillanat, amikor néztem Írország zöldjét, ha volt már szerencséd ott járni, az egy nagyon különleges zöld. Emlékszem, hogy csak néztem, és arra gondoltam: >>Nem fogok zöldet látni, vagy havat.<< Lesz egy ilyen lenyűgöző látvány, de teljesen az ellentéte lesz ennek a nedves, termékeny helynek. Azt gondoltam: >>Hűha, oké, idén tényleg mindkét szélsőséget megtapasztalhatom.<<”

„De annyira izgatott vagyok! Mindkét filmkészítőnek igazi ambíciója van arra, hogy lenyűgöző képeket tárjon a közönség elé.”

„Az emberek, akiket vonzanak ezekhez az élményekhez, olyan emberek, akik annyira osztják ezt a víziót, hogy készek bármit megtenni azért, hogy valóra váljon. Igaz?”

Anya Taylor-Joy láthatóan alig várja, hogy Az Északi buja zöldjéből és tiszta, havas tájából a Mad Max-sivatag zord, meleg homokjába ugorjon. És ez a nézők számára is nagy élmény lehet. A színésznő a továbbiakban mind Az Északi rendezőjét, Robert Eggerst, mind a Furiosa rendezőjét, George Millert dicsérte közös, mégis jellegzetes elképzeléseikért, és alig várja, hogy részese lehessen egy újabb hatalmas eposz életre keltésének a széles vásznon.

A Furiosa Anya Taylor-Joy-t követi majd a címszereplő lázadó harcos szerepében, akit a 2015-ös Mad Max: Fury Roadban ismerhetett meg a közönség. Az előzményfilm a karakter eredetét fogja feltárni, jóval azelőtt, hogy ő lett Halhatlan Joe Hadivasának inspiráló kezelője, és egyesítette erőit Tom Hardy Mad Max Rockatanskyjával. A Furiosában a Thor: Szerelem és mennydörgés sztárja, Chris Hemsworth „nem tipikus” gonosztevőt játszik majd, valamint a film bemutatja a korábbi rosszfiúk, például Halhatlan Joe korai változatait.

Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Claes Bang, Ethan Hawke, Björk és Willem Dafoe főszereplésével Az Északi egy Amleth nevű viking herceget követ, aki apja, a király meggyilkolása után megszökik királyságából, és megfogadja, hogy visszatér és bosszút áll. Évekkel később az immár vadállattá és erőszakossá vált Amleth felfedezi, hogy gyilkos nagybátyja elvesztette királyságát, és most egyszerű földesúr. Amleth rabszolgának adja ki magát, hogy bosszút álljon, de előbb el kell döntenie, mit tegyen elrabolt anyjával és fiatal féltestvérével…

A The Northman világpremierje 2022. március 28-án volt Stockholmban, Magyarországon pedig a tervek szerint 2022. április 19-én kerül a mozikba.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu