Az Nvidia alkalmazottjának megjegyzése egy Nintendo Switch Pro konzolra utalhat?

Az Nvidia egyik alkalmazottja megerősítette a pletykák szerint a Nintendo Switch következő verziójának: a Nintendo Switch Pro meghajtásáról szóló Tegra chip létezését.

 

Bár a Nintendo Switch OLED modell létezése egy kicsit visszafogta a különböző Switch Pro pletykák egyre növekvő sorát, az Nvidia egyik alkalmazottjának legújabb szava talán mindet visszahozza a második körre. Az öregedő konzol OLED-modellje ugyan visszahozta a reflektorfénybe, de az alaphardver továbbra is elavulóban van, és az is biztos, hogy a Nintendo a háttérben valami újdonságon dolgozik.

A Nintendo Switch új verziójáról: a Nintendo Switch Pro konzolról már régóta pletykálták, hogy az Nvidia Tegra 239 SoC-jét fogja futtatni, amelynek létezését egészen a napokban megerősítették. Konkrétan egy Nvidia alkalmazott a semmiből a Tegra 239-re utalt egy véletlenszerű megjegyzésben, amelyet a vállalat egyik driver patch-jegyzetében tett közzé. Konkrétan a jegyzetben az áll, hogy ez a SoC „nyolc maggal rendelkezik egyetlen fürtben”, ami egybevág azzal, amit a kiszivárogtató kopite7kimi mondott egy ideje.

A kopite7kimi szerint, aki már bizonyított az Nvidia kiszivárogtatásokkal kapcsolatban, a Nintendo előbb-utóbb a „T239”-et fogja használni valamelyik projektjéhez, ami a Nintendo Switch Pro pletykák következő hullámát táplálja. Ez a megjegyzés eredetileg minimális extra kontextussal volt ellátva, rövidítve egy képet az Nvidia alapszintű T234 SoC-járól, amelyről kopite7kimi azt állította, hogy a T239 megalkotásához testre szabnák. Most azonban az Nvidia saját mérnöke nem csak megerősítette, hogy kopite7kimi igazat mondott, hanem néhány további infót is elárult róla.

A Nintendo Switch OLED egy izgalmas konzol, de még mindig a régi Nvidia Tegra X1 SoC-re támaszkodik, amely súlyosan alulteljesít, ha élvonalbeli játékok futtatásáról van szó. A Tegra 239-nek ehelyett jelentős teljesítménynövekedést kellene biztosítania a Switch konzolok következő generációjának, és teljesen elképzelhető, hogy még a felbontás-felskálázás valamilyen formáját (pl. DLSS) vagy akár egy alapszintű raytracing-támogatást is támogatni fog.

A Nintendo ugyanis 2022-ben egy új, potenciálisan előre nem látható problémával néz szembe: a Valve Steam fedélzetével. Ez a kézi PC lehet, hogy egy hiánypótló ajánlat, amely natívan nem támogat egyetlen Nintendo exkluzív játékot sem, de az a tény, hogy a Steam Deck tökéletesen futtatja például a Spider-Man Remastered-et, magában hordozza annak lehetőségét, hogy a Nintendo jelenlegi termékkínálatát bizonyos szempontból kissé kezdetlegesebbé tegye. Egy T239-alapú Switch azonban potenciálisan sokkal jobb teljesítményt tudna nyújtani, mint akár a Steam Deck, és ez még azelőtt, hogy a DLSS-alapú technológiát használnánk a kép további felskálázására.

Sőt, egyesek úgy vélik, hogy a Zelda: Tears of the Kingdom megjelenése a Breath of the Wild saját nyomdokaiba léphet, és a Nintendo a játék megjelenési ablakában leplezi le vagy egyenesen dobja piacra a következő generációs Switchet. A precedensek hiányában azonban egyelőre nincs igazán okunk azt hinni, hogy ez így lesz. Ugyanakkor egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Switch új verziója érkezhet.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu