A Razer bemutatta „a világ első 5G-s” kézikonzolját – íme minden, amit tudni lehet róla!

TECH HÍREK – A Verizon és a Qualcomm is összefogott a Razerrel abból a célból, hogy legyél bármerre a világon, játszhass.

 

 

Nagy fába vágta fejszéjét a Razer. Még 10 nap sem telt el azóta, hogy a Logitech bemutatta kézikonzolját, amelyen GeForce Now, Xbox Cloud, Steam és Google Play játékokat játszhatsz a felhőn keresztül. Most úgy néz ki, hogy a zöld cég is ugyanebben látta meg a fantáziát, de még tovább megy: felhőben és hardveren keresztül helyben is elérhető játékot kínál.

Az új eszközt október 15-én mutatják be részletesebben.

A Verizon összefogott a Razerrel és a Qualcommal, hogy megalkossák a „világ első 5G-s játék-kéziszámítógépét”, amelyet a Snapdragon G3x Gen 1 hajt. Ezt a készüléket október 15-én a RazerConon mutatják be részletesebben. A hordozható konzol képes lesz „hozzáférést biztosítani a szeretett játékokhoz, akár letöltve, hogy helyben játsszon velük, akár a konzolról streamelve, akár közvetlenül a felhőből elérve.”

A konzol neve Razer Edge 5G lesz, Androidon fut majd, és hozzáférést biztosít az olyan streaming szolgáltatásokhoz, mint az Xbox Cloud Gaming – sőt, a videó végén a cég logója is megjelenik. Tavaly bemutattak egy Snapdragon G3x nevű konzolt, amely csak a fejlesztők számára volt elérhető.

A kézikonzol helyben Androidon fog futni, és hozzáférést biztosít az Xbox Cloud Gaminghez.

A The Verge szerint ez a korábban említett készülék a G3x platformot használta, amit az Edge 5G-ben is használni fognak. A Qualcomm által hozott finomságok között szerepel, hogy képes lesz 4K-s képernyőkön játszani. A GPU külsőleg akár 144 fps sebességű lejátszást is elbír. A videó utal a DualSense-szerű adaptív triggerek lehetőségére is.

Kialakítása eléggé hasonlít a Razer Kishi V2-éhez, azzal a különbséggel, hogy az egyik egy kontroller, ez pedig egy kézikonzol. Ezzel a néhány ténnyel az asztalon már biztosra vehető, hogy a Steam Deckhez képest a fő különbség az, hogy az új eszköz képes lesz 5G-vel működni, míg a Valve kézikonzolja Wi-Fi-t igényel.

Forrás: The Verge, Verzion

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu