Erősen gondolkodik a felhős játékszolgáltatók piacára lépésén a Netflix!

A Google Stadia hibáiból is tanult a cég, ami reklámos, így olcsóbb előfizetéssel is igyekszik bővíteni felhasználói táborát.

 

A Netflix már most jobb helyzetben van mint a Google Stadia valaha is volt: míg a techcég mindössze egyetlen stúdiót vásárolt fel, a Netflix már háromnál tart (Boss Fight Entertainment, Next Games, Night School Studio), és emellett immáron két, újan létrehozott csapatuk is van. Az új stúdiót az Overwatch korábbi felelős producere vezeti, így erős tapasztalattal rendelkezik az illető. Mike Verdu, a Netflix videojátékokért felelős alelnöke a TechCrunch Disrupton nem viccelt, amikor a játékiparban való jelenlétük erősítéséről beszélt:

„Ez egy hozzáadott érték. Nem arra kérünk, hogy cseréld le a konzolod, ugyanis ez egy teljesen más üzleti modell. Azt reméljük, hogy idővel ez a természetes módja lesz annak, hogy bárhol játszhassunk,” mondta Verdu a felhős szolgáltatások (Amazon Luna, Xbox Cloud Gaming, PlayStation Plus Premium) közé való fellépésen. Azért arra nem tért ki, hogy lesz-e egyedi kontrollerük mint amit a Google Stadia és az Amazon Luna is felmutatott. A Stadiáról is mondott azért valamit Verdu: „A Stadia technikai siker volt. Jó volt a Stadián játszani, de persze volt néhány probléma az üzleti modellel…”

A Netflix első „házi” játékstúdiója a finn fővárosban, Helsinkiben nyílt még szeptemberben, de most Dél-Kaliforniában, azaz az Egyesült Államokban hoztak létre egy csapatot. Ezt Chacko Sonny vezeti. Az Overwatch korábbi felelős producere nem sokkal azután távozott az Activision Blizzardtól, amikor is a cég körül kirobbant a szexuális zaklatások botránya. Ez az első ismert állása a játékiparban azóta, és Verdu is elismeri Sonny tudását: „Bármit tehetett volna, de úgy döntött, hogy idejön. Ilyen emberek csak akkor jönnek a cégedhez, hogy felépítsék a játékvilág következő nagy dobását, ha tényleg hosszú távra tervezel, és ha a jó okok miatt foglalkozol ezzel.”

A Netflix továbbra is a mobilos játékokra koncentrál, és tizennégy játékuk van fejlesztés alatt, ám Verdu ötvenötöt említett „repülni” (koncepciók, prototípusok, ilyesmi), és a későbbiekben a terv az, hogy kb. a játékaik fele új, eredeti IP-kből álljon.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu