Steam Deck: vajon streaming-eszközként is megállja a helyét a Valve kézikonzolja?

TECH HÍREK – Egy Steam Deck felhasználó a játékstreamingre hagyatkozik ahelyett, hogy közvetlenül az eszközön játszana, meglepően jó eredménnyel.

 

 

Egy Steam Deck-felhasználó egy speciális játékstreaming-rendszert állított fel, amely lehetővé teszi, hogy az asztali PC-ről a játékmenetet magára a kézikonzolra vetítse. Bár a Valve PC-konzol hibridjének fő vonzereje mindig is a játékok natív úton történő lejátszása volt, úgy tűnik, hogy a helyi, otthoni streamingnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A Valve Steam Deckje rendkívül sokféle PC-s játékot képes natívan lejátszani.

A felhasználóknak a teljesítmény és az akkumulátor élettartama között kell dönteniük, hogy a legtöbbet hozzák ki az eszközből. A két véglet egyensúlyozása nem mindig könnyű. Egyes játékfejlesztők ráadásul vagy nem támogatják a SteamOS-t, vagy úgy döntöttek, hogy nem építik be az operációs rendszert a csalás elleni szoftverükbe. A játékstreaming szépen megkerülheti ezeket a problémákat, bár némi késleltetés árán.

A Reddit felhasználó jeremiah1119 szerint azonban a késleltetés nem olyan nagy gond a Moonlightot használó Steam Deck-játékosok számára. A Moonlight egy játékstreaming alkalmazás. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a natív asztali környezetüket a PC-ről egy másik eszközre, például egy mobiltelefonra vagy magára a Deckre küldjék át. Jeremiah1119 elismeri, hogy a késleltetés problémás lehet a versenyképes többjátékos játékoknál. Ám a videójából kiderül, hogy tökéletesen elfogadható az egyjátékos játékoknál, amelyek egyébként Windows telepítést igényelnének a Steam Deckre, mint például a Destiny 2.

Érdemes megemlíteni, hogy a Razer Edge-et éppen ezt az opciót hangsúlyozva forgalmazzák.

Az egy dedikált Android-alapú felhős játékeszköz lesz, amely semmilyen minőségben nem képes natívan futtatni a PC-s játékokat. Ahogy jeremiah1119 videója mutatja, a helyi játékstreaming az olyan alkalmazásokon keresztül, mint a Moonlight, csodákra képes az egyjátékos címek esetében. Persze magától értetődik, hogy a konkrét késleltetés mértéke teljes mértékben a felhasználó helyi vezeték nélküli hálózatától függ. Amely bizonyos esetekben túl lassú lehet a játékok streameléséhez.

Természetesen a Valve saját natív Steam Streaming funkciója valószínűleg hasonló eredményeket tudna nyújtani. A funkció kihasználásában érdekelt Deck-tulajdonosoknak érdemes mindkét megoldást kipróbálniuk, hogy lássák, melyik működik jobban a helyi hálózaton.

Úgy tűnik, hogy a Steam Deck a legtöbb piacon már fenntartás nélkül elérhető.

Ez azt jelenti, hogy az érdeklődő játékosok viszonylag rövid időn belül hozzájuthatnak a Valve egyik kézi PC-jéhez. Akár otthoni játékstreamingre, akár a PC-s játékok natív, utazás közbeni lejátszására, az eszköz mindkét feladatot könnyedén oldja meg.

Forrás: Reddit

Example of the lack of Latency using Moonlight to stream games from SteamDeck

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu