Bajban lehet a Rocksteady Studios?! Sorra mondanak fel az alapítók

A Rocksteady Studios társalapítói, Sefton Hill és Jamie Walker elhagyják a stúdiót a Suicide Squad: Kill the Justice League 2023-as megjelenése előtt.

 

 

Sefton Hill és Jamie Walker, a Rocksteady Studios társalapítói bejelentették, hogy 2022 végén elhagyják a stúdiót. „Új kalandba kezdenek a játékvilágban”, távol a Batman Arkham-sorozat és a készülő Suicide Squadl: Kill the Justice League mögött álló stúdiótól.

Sefton Hill és Jamie Walker 2004-ben hozta létre a Rocksteady Studios-t, miután bezárták az Argonaut Games-t, azt a stúdiót, amely a Star Foxot fejlesztette a Super NES-re.

A Rocksteady Studios 2006-ban adta ki első játékát, az Urban Chaos: Riot Response című FPS-t. PlayStation 2-re és az eredeti Xbox-ra jelent meg anno. A Rocksteady-t híressé tevő játék a Batman: Arkham Asylum. Ez egy 2009-ben PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra megjelent akció-kalandjáték. Több díjat is kapott, ami a „Batman Arkhamverse” több folytatásának és spin-offjának fejlesztéséhez vezetett. A Rocksteady Studios legújabb címe és az Arkham-sorozat ötödik része a Suicide Squad: Kill the Justice League, amely 2023 elején jelenik meg Microsoft Windowsra, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

18 évvel a Rocksteady Studios megalapítása után Sefton Hill és Jamie Walker bejelentették, hogy 2022 végén távoznak a cégtől. A Rocksteady hivatalos weboldalán közzétett levélben a társalapítók köszönetet mondtak a rajongóknak és a Rocksteady csapatának. Kijelentették, hogy „itt az ideje átadni a gyeplőt”, hogy „új kalandot kezdjünk együtt a játékokban”.

Hill és Walker helyére a Rocksteady Studios élén Nathan Burlow lesz az új stúdióigazgató, Darius Sadeghian pedig a stúdió termékigazgatói pozíciójába lép.

Burlow alapító tagja volt a stúdiónak, és az összes Batman Arkham játék gyártási igazgatója. Sadeghian közel nyolc évvel ezelőtt csatlakozott a Rocksteady-hez. 2020 óta termelési igazgatóként tevékenykedik.

A vezetőségi váltás az Arkham-sorozat ötödik részének, a Suicide Squadnak: Kill the Justice League a megjelenése előtt történik. Az akció-kalandjáték hónapokkal a Batman: Arkham Knight eseményei után játszódik majd.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu