Suicide Squad: Kill The Justice League – Minden, amit eddig a DC „szuperrossz” hőseinek nagy kalandjáról tudunk

ELŐZETES – Két film és az egyik karakter (Peacemaker) egy spin-off-sorozata után már készül az Öngyilkos osztag (Suicide Squad) videójátékos akciókalandjátékos verziója is. A játszható karakterektől kezdve a megjelenési dátumig itt van minden, amit eddig tudunk.

 

 

Csakúgy, mint a két, azonos című „szuperrossz” filmben (amelyeknek nincs közvetlen köze ehhez a játékhoz), a Suicide Squad: Kill The Justice League című játékban négy olyan rosszfiú szerepét játszhatod majd el, akik leginkább a Batman és társai elleni összecsapásaikról ismertek. A Suicide Squad: Kill The Justice League emellett nem tévesztendő össze a Gotham Knights játékkal. Persze, mindkettő a DC-verzumban játszódó akció-kalandjáték, amely a közeljövőben jelenik meg, és mindkettőben a DCEU által nemrég népszerűvé tett képregények négy másodlagos karaktere a főszereplő, de van egy nagyon egyértelmű különbség: ez a játék a rosszfiúkról szól.

 

Olvass tovább, és megtudhatsz mindent, amit tudni kell a Suicide Squad: Kill The Justice League-ról, a megjelenési dátummal kapcsolatos legfrissebb információktól kezdve a karakterek, a helyszín, a cselekmény, a többjátékos mód és még sok más részletig.

 

A Suicide Squad: Kill the Justice League egy univerzumban játszódik majd a Batman Arkham-szériával, míg a Gotham Knights nem.

 

A megjelenés mikor várható?

 

A Suicide Squad: Kill The Justice League-nak egyelőre még nincs konkrét megjelenési dátuma, de jelenleg valamikor 2023 első felében várható, miután az eredetileg tervezett 2022-es megjelenési időponttól eltolták.

A Suicide Squad a Microsoft Windows mellett PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re is megjelenik. Arról egyelőre nincs hír, hogy a későbbiekben számíthatunk-e portolásra a last-gen konzolokra, attól tartok.

A legújabb, tavaly decemberi gameplay trailert alább találjátok (bár sajnos a videó végén található megjelenési dátum infó már elavult):

 

 

Kinek a bőrébe bújhatsz a Suicide Squadban?

 

A Suicide Squadban a DC jelenleg legmenőbb gazemberei közül négyet játszhatunk. Íme, egy gyors összefoglaló arról, kik ők, és honnan ismerheted őket:

  • Harley Quinn, a Joker egykori csatlósa-csapdás barátnője, aki az Öngyilkos osztag-filmekben és a Birds of Prey spin-offban, valamint a saját animációs sorozatában való főszereplése után szerepel itt.
  • Deadshot, a mesterlövész tragikus múlttal. Ebben a játékban az Arkham-játékokban szereplő Deadshot egy másik inkarnációját láthatjuk, amely az első Suicide Squad-filmből merít ihletet.
  • King Shark, aki pontosan az, aminek hangzik, és nemrég szerepelt az Öngyilkos osztag filmváltozatában (tudod… a másodikban), valamint a Harley Quinn animációs sorozat főszereplőjeként.
  • Bumeráng kapitány, aki azt csinálja, amire gondolsz, és mellékszerepet játszott a második Öngyilkos osztag-filmben. Őszintén szólva kicsit furcsa választásnak tűnik számomra, de el tudom képzelni, hogy egy nagyon aranyos bumeráng-mechanikát találtak ki.

 

A Suicide Squad: Kill the Justice League egy univerzumban játszódik majd a Batman Arkham-szériával, míg a Gotham Knights nem.

 

Milyen más DC-karakterek fognak szerepelni az Öngyilkos osztagban?

 

Az NPC szövetségesek között lesz Amanda Waller, az Öngyilkos osztag alapítója és Wonder Woman. Ahogy a cím is sugallja, az ellenséges NPC-k nagyrészt az Igazság Ligája panteonjából kerülnek ki, beleértve Supermant, Zöld Lámpást és Flash-t is. Úgy tűnik azonban, hogy az általános gonosztevő Brainiac lesz, aki agymosást hajtott végre az Igazság Ligája tagjain, így szükségessé válik az Öngyilkos Osztag bevonása, hogy a maguk furcsa módján megmentsék a helyzetet.

 

A Batman világából származó főgonosz ezen dizájnja nekünk még jobban tetszik, mint a Suicide Squad: Kill the Justice League King Sharkja.

 

Mit tudunk az Öngyilkos osztag helyszínéről és cselekményéről?

 

A Rocksteady hagyományaitól kissé elszakadva, az Öngyilkos osztag nem Gothamben, hanem Metropolisban fog játszódni. Azonban azt is megerősítették, hogy az események a Gotham-i Arkham Asylumban kezdődik, így az is lehetséges, hogy a játékban ismert DC-s helyszíneket is bejárunk majd; az viszont megerősítést nyert, hogy Metropolis adta az ihletet a játék nyitott világú szegmenseihez. Ami az idővonalat illeti, a játék a 2015-ös Batman: Arkham Knightot követi majd, de egy egyelőre ismeretlen idő elteltével.

A cselekmény felépítése szerint Amanda Waller megalakítja a címadó Suicide Squadot, amely négy Arkham Asylum elítéltből áll, hogy egy Metropolisba tartó titkos küldetésre induljanak. A csapat csak megérkezésük után tudja meg a részleteket: Superman klasszikus nemezise, Brainiac megkezdte a Föld invázióját, kezdve Metropolis városával, ahol számos lakost agymosott, köztük az Igazság Ligájának több tagját is (Wonder Woman láthatóan immunisnak bizonyult). Az Öngyilkos Osztag hivatalos küldetése, hogy megállítsa Brainiacot az Igazság Ligája agyvezérelt tagjainak meggyilkolásával. Ami egy kicsit durván hangzik, de hát a kétségbeesett időkben kétségbeesett rosszfiúkra van szükség.

 

 

Az Öngyilkos osztag kanonikus az Arkham-játékokkal?

 

Öngyilkos osztag: Kill the Jusice League hivatalosan a Batman: Arkham-sorozat folytatásának tekinthető, nagyrészt annak is köszönhetően, hogy az Arkham-játékok mögött álló Rocksteady Studios is fejlesztette. Azonban inkább spin-off, mint egyenes ági folytatás, mivel több Arkham mellékszereplőt is főszereplővé léptetett elő, és a cselekményt Gothamról a DC képregények más területeire helyezi át.

A játékok között volt néhány olyan, a képernyőn kívüli fejlemény, ami a beavatatlanok számára kontinuitási hibának tűnhet, de mindig van rá ok, ha megnézzük a játék kiegészítő anyagait. Deadshot például afro-amerikai lett, pedig az Arkham: Origins-ban fehérbőrű volt (feltehetően azért, hogy jobban megfeleljen Will Smith filmes alakításának), de erre hivatalos magyarázat is van: ez a fickó ölte meg a régi Deadshotot, és lopta el a felszerelését. Ez a Deadshot azonban azt állítja, hogy az Arkham-korabeli Deadshot előbb ellopta tőle az identitását, magyarán az előző Deadshot „ál-Deadshot” volt – szóval egy kicsit még jobban kavartak rajta a fejlesztők, hogy nehogy már túl egyszerű legyen a fizimiska váltása.

Batman egyébként feltűnő módon nem szerepel a játék promóciós anyagaiban, és sehol sem szerepel Brainiac agykontroll áldozatai között, ha jól láttam. Tekintettel arra, hogy a névleges alapfeltevés az, hogy, nos, meg kell ölni az Igazság Ligáját, kíváncsi vagyok, hogy a Rocksteady fejlesztői inkább tartalékban tartják-e a sötét lovagot arra az esetre, ha ez a spin-off felkeltené az érdeklődést a jövőbeli Arkham játékok iránt. Vagy talán ennek az az oka, hogy Bruce Wayne már halott a Gotham Knights-ban… ami ugyan semmivel sem kanonikus, de egy kicsit zavaró lenne a WB-től, ha rövid időn belül két olyan játékot adna ki, amelynek egyikében Batman él, a másikban meg halott, nem igaz?

 

 

A Suicide Squadban lesz multiplayer?

 

A Suicide Squad egy egyjátékos kampányt és egy kooperatív többjátékos módot is tartalmazni fog. Utóbbiban akár négy játékos is irányíthatja majd a játszható karakterek egyikét. Az egyjátékos módban pedig mind a négy karakter között szabadon válthatsz majd, a másik hármat pedig a mesterséges intelligencia irányítja majd, amikor nem te ülsz a volán mögé.

Deadshot, Boomerang kapitány, King Shark és Harley Quinn dinamikus csapatfelvétele közeli felvételen a Suicide Squadban: Kill the Justice League.

 

 

Suicide Squad játékmotor és rendszerkövetelmények

 

A Suicide Squad az Unreal Engine 4-ben készült. Ezen túlmenően a rendszerkövetelményekről nem sokat tudunk, de tekintve, hogy PS5 és Xbox Series konzolokra megjelenő játékról van szó, valószínűleg elég igényes lesz. Várhatóan Windows 10-re lesz szükségünk ahhoz, hogy PC-n tisztességesen fusson, legalább 8 GB RAM-mal és egy tisztességesen modern CPU-val és GPU-val. Kíváncsian várjuk a további részleteket, úgyhogy amint megtudunk valamit, mindenképp nézz vissza ide.

Ez minden, amit eddig tudunk a Suicide Squadról: Kill The Justice League, és őszintén szólva én már alig várom, hogy többet tudjak meg erről a játékról, és arról, hogyan ad majd lehetőséget mindannyiunknak arra, hogy a legrosszabb önmagunk legyünk.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu