Hogwarts Legacy: megerősítették, hogy főbenjáró átkokat is használhatunk majd (ha merünk…)!

A Hogwarts Legacy kiadott egy leírást az egyik főbenjáró átokról, megerősítve, hogy egy kicsit másképp fog működni a játékban.

 

 

A hamarosan megjelenő nyitott világú Harry Potter akció-RPG, a Hogwarts Legacy változtat az Imperio megbocsáthatatlan átok működésén. Mindez a játék hivatalos Twitter-fiókjának legfrissebb tweetjéből derült ki. Amikor a játék jövőre megjelenik, a Harry Potter-franchise különböző varázsigéit használhatjuk majd. Azoknak, akik úgy döntenek, hogy a sötét mágiával foglalkoznak, még a főbenjáró átkok is a rendelkezésükre állnak majd.

A Harry Potter-rajongók jól ismerhetik az „Unforgivable Curses”-t, amelyeket „főbenjáró átokként” fordítottak magyarra.

Ezek lényegében olyan illegális varázslatok, amelyeket boszorkányok és varázslók használnak egymás ellen aljas célokra. A Harry Potter-franchise leghíresebb főbenjáró átka az Avada Kedavra, amelyet „gyilkos átokként” is emlegetnek. Akire lesújtanak vele, azonnal holtan esik össze. A Crucio eközben alapvetően emberek kínzására használt varázslat. Az Imperio ellenben arra készteti a boszorkányokat és varázslókat, hogy azt tegyék, amit a használója kíván.

Az Imperio leírása, ahogyan a Hogwarts Legacy videójátékban megjelenik, a következő: „Átmenetileg arra kényszeríti az ellenséget, hogy úgy harcoljon, mintha a társad lenne. Amíg az irányításod alatt állnak, csökkentett sebzést szenvednek el más ellenségektől, hogy meghosszabbítsák hűségüket hozzád. Emellett megátkozza az áldozatot – és az elátkozott ellenségek extra sebzést szenvednek.” Tehát a játékban az Imperio lényegében az ellenségeket ideiglenes szövetségesekké változtatja a harcban. Vagyis nem ad a játékosnak közvetlen irányítást az áldozat cselekedetei felett. Lehetséges, hogy az Imperio-nak a harcon kívül több felhasználási módja is lesz. Azok jobban illeszkedhetnek ahhoz, ahogyan a könyvekben valójában működik. Ám ha így van, akkor erre még nem kaptunk magyarázatot.

Az Imperio-ról és a többi megbocsáthatatlan átokról, ahogyan azok a Hogwarts Legacyben megjelennek, több információnak kell napvilágot látnia az elkövetkező hetekben és hónapokban, különösen, ahogy közeledünk a játék megjelenéséhez.

Talán nehéz elhinni, de a játék megjelenési dátuma már csak három hónapra van, így a Harry Potter-rajongók hamarosan maguk is játszhatnak a nyitott világú akció-RPG-vel.

Ez alól csak a Nintendo Switch játékosok képeznek kivételt. Míg a PC-n, PlayStationön és Xboxon játszók már februárban kipróbálhatják a játékot, addig a Switch játékosoknak még egy kicsit várniuk kell. A Hogwarts Legacy Nintendo Switch portjának hivatalos megjelenési dátumát e sorok írásakor még nem jelentették be.

A Hogwarts Legacy február 10-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu