Hogwarts Legacy – Minden, amit a következő Harry Potter-játékról tudunk

ELŐZETES – Lehet, hogy Harry Potter egyik beceneve „a fiú, aki élt” („The-Boy-Who-Lived” az eredeti angol verzióban), de ebben a készülőfélben lévő játékban még nem élt, hiszen az 1800-as években játszódik! Vajon van értelme egy Harry Potter-játéknak Harry Potter nélkül? Összeszedtük a legfrissebb részleteket a Hogwarts Legacy nyílt világú varázsló RPG-ről, hogy erre a kérdésre magatoknak is válaszolhassatok.

 

A Hogwarts Legacy-ról már régóta nem kaptunk információkat a 2020-as leleplezés óta, de az idei évben jelentős mennyiségű infót kaptunk a Portkey Games Harry Potter RPG-jéről. A 2022 márciusában történt izmos gameplay leleplezés után elég részletet tudunk ahhoz, hogy elég teljes képet tudjunk nektek „varázsolni” arról, hogyan fog kinézni a Hogwarts Legacy varázslóvilága, amikor 2023-ban megérkezik, beleértve a karakterek testreszabását, a társas karaktereket és sok-sok varázslatos harcot.

A Hogwarts Legacy egy kirándulás lesz visszafelé a varázslótörténelemben, lévén a 19. század végén játszódik majd, mielőtt Harry és a könyv legtöbb karaktere megszületett volna. Dumbledore az egyetlen elég idős karakter, akinek esélye van a megjelenésre, és még akkor is csak egy gyerek – esetleg még egy osztálytárs? Akárhogy is, a régebbi korszak elég kreatív szabadságot kínál ahhoz, hogy egy teljesen saját Hogwarts-tanítványt alkoss, anélkül, hogy a meglévő történetmesélés terhei nyomasztanák a világ felfedezése és az ősi mágia titkainak feltárása közben.

A Hogwarts Legacy a varázslói univerzum számára feszült időszakban érkezik. A könyvsorozat szerzője, J.K. Rowling duplán, triplán és négyszeresen is megduplázta nyilvános transzfóbiáját, míg a legutóbbi Fantasztikus állatok film közepes fogadtatása miatt a Warner Bros. úgy tűnik, visszariad a sorozat folytatásától. Hogy a Harry Potter-világ állapotában milyen szerepet fog játszani a Hogwarts Legacy, azt még nem tudni.

 

A Warner Bros. egyelőre nem kommentálta a legújabb Hogwarts Legacy-kiszivárgást.

Mikorra várható a Hogwarts Legacy megjelenési dátuma?

 

A Hogwarts Legacy 2023. február 10-én fog megjelenni. A hagyományos bölcsesség ellenére, miszerint a varázslók pontosan akkor érkeznek, amikor akarnak, a Hogwarts Legacy két késésen is átesett – az első a tervezett megjelenést 2021-ből 2022-be tolta, a legutóbbi pedig a 2022-es ünnepi megjelenési ablakot 2023 első negyedévére tolta.

„A csapat izgatottan várja, hogy játszhassatok, de egy kicsit több időre van szükségünk, hogy a lehető legjobb játékélményt nyújthassuk” – írta a Portkey Games a Hogwarts Legacy Twitterén, miközben bejelentette a legutóbbi késést.

 

Hogwarts Legacy legfrissebb trailer

 

Frissen a legutóbbi késés bejelentése után a Hogwarts Legacy egy új trailert mutatott be a Gamescom Opening Night Live prezentációján. Ezúttal egy sztori trailer volt, amelynek középpontjában a Slytherin diák Sebastian Sallow állt, aki a többi karaktert az önvédelemre szolgáló átkokról tanítja, és az ezzel járó konfliktusról a Hogwarts professzoraival.

A Hogwarts Legacy fenti, első leleplező trailere csak egy rövid betekintést engedett nekünk abba, hogy mit is tartalmaz majd a nagy varázsló RPG, de mindenképpen egyértelművé tette, hogy milyen szép játék lesz. Az első trailerből csak egy kicsit láthattunk a harcból és a történetből, bár most már mindkettőről sokkal többet tudunk.

Fentebb a Hogwarts Legacy leleplező traileréből láthatunk néhány még screenshotot is, hogy megnézzük, a Portkey games hogyan tervezte meg Hogwarts 1800-as évekbeli változatát.

 

Mit tudunk a Hogwarts Legacy játékmenetéről?

 

A Portkey Games az első leleplezéskor a Hogwarts Legacy-t egy „magával ragadó, nyitott világú akció-RPG-nek” nevezte. A stúdió azt is elmagyarázza, hogy „[a játékosok] növelik karakterük képességeit, ahogy elsajátítják a hatalmas varázslatokat, csiszolják a harci készségeket és társakat választanak, hogy segítsenek nekik szembenézni a halálos ellenséggel” – mondja a Portkey Games. „A játékosok olyan küldetésekkel és forgatókönyvekkel is találkoznak majd, amelyek nehéz döntések elé állítják őket, és meghatározzák, hogy mit képviselnek.”

A 2022 márciusában bemutatott hosszas játékmenet-felfedezésből már sokkal többet láttunk abból, hogy ez mit is jelent valójában.

A Portkey Games megmutatta, hogy magát a Hogwarts kastélyt fogod felfedezni, rejtvényeket oldasz meg a varázslataiddal és képességeiddel, hogy titkos szobákat és várbörtönöket nyiss fel. Emellett a seprűdön is tudsz majd repülni.

Diákként olyan órákra is járhatsz majd, mint a Gyógynövénytan, a Bűbájtan, a Sötét Művészetek Elleni Védekezés vagy a Bájitalok. Az eddig látottak alapján néhány órán interaktív minijátékok is lesznek.

Röviden láttuk a tehetségpont-rendszert is, ahol olyan kategóriákba fektethetsz pontokat, mint a Room of Requirement, a lopakodás és az „alap” képességeid. A másik két kategória megnevezés nélkül maradt, de én úgy vélem, hogy az egyik a harchoz kapcsolódik.

 

Van harc a Hogwarts Legacy-ban?

 

Nagyon úgy néz ki, hogy a Hogwarts Legacyben sok harc lesz. Lehet, hogy csak egy diák vagy, de varázslényekkel fogsz harcolni, párbajozni az osztálytársaiddal, és felnőtt varázslókkal is megküzdesz.

Mindenféle varázslatot megtanulhatsz majd a harchoz, és a játékmenet bemutatója elég sokat megmutatott ezekből. Néhány varázslat elkábíthatja az ellenséget, magad felé húzhatod, vagy a levegőbe dobhatod őket. Az elemi varázslatok tüzet idézhetnek meg egy hatásterületre. Az egész elég akciódúsnak tűnik, a varázslatok és effektek röpködnek, miközben több ellenséggel nézel szembe egyszerre, főként a pálcáddal felfegyverkezve.

Más eszközeid is lesznek, többek között különleges növények és állatok. A Portkey megmutatta, hogy az olyan növények, mint a sikoltó mandragórák, támadó jelleggel használhatók az ellenség elkábítására, míg más kis növényekkel az ellenség figyelmét le lehet kötni, amíg te támadsz.

Létezik egy lopakodó rendszer is, amit láttunk már arra használni, hogy a gyanútlan ellenséges varázslókhoz lopakodjunk.

 

Az Avalanche Software megosztotta a Hogwarts Legacy új trailerét, amely ASMR-élményt kínál a kastély területén tett kiránduláshoz.

Mire való a „Szükség Szobája”?

 

A Szükség Szobája egy különleges szoba a Hogwarts kastélyban, amely csak annak jelenik meg, akinek nagy szüksége van rá. Ötödéves átjelentkező diákként, úgy tűnik, te is megfelelsz a feltételeknek. Úgy tűnik, hogy a Szükség Szobája egyfajta testreszabható bázisként és kézműves központként funkcionál a diákod számára.

Itt feloldhatod a növények és bájitalok kézműves állomásait, vagy állatokat nevelhetsz fel barátként. Az eddig látottak alapján úgy tűnik, hogy a bájitalok, növények és egyéb állomások előállítása időt vesz igénybe – bár az, hogy ez a valós világban töltött idő, vagy csak a játékkal töltött idő, egyelőre nem világos.

 

Az Avalanche Software által fejlesztett Hogwarts Legacy a tervek szerint 2022 végén jelenik meg.

Milyen lesz a Hogwarts Legacy története?

 

Az Avalanche Software és a Portkey Games szerint a Hogwarts Legacy az eredeti Harry Potter-regényekben leírt varázslóvilág történetét követi, de a stúdió saját története, amelyet nem J.K. Rowling írt.

A játékban az 1890-es évek végén a Hogwartsba járó diákként játszhatsz, aki a többi diákkal együtt jár órákra és tanul varázslatokat. „Későn kaptál felvételt a Hogwarts Boszorkány- és Varázslóképző Iskolába, és hamarosan rájössz, hogy nem vagy átlagos diák: szokatlan képességgel rendelkezel, hogy érzékeld és elsajátítsd az ősi mágiát” – írja a stúdió. „Csak te döntheted el, hogy megvéded-e ezt a titkot mindenki javára, vagy engedsz a baljósabb varázslatok kísértésének.”

Találkozol a titokzatos Fig professzorral, hogy kiderítsd a válaszokat különleges képességeidre. Emellett egy Ranrock nevű kobold által vezetett valamiféle lázadásról is szó van. Harcolni fogsz Ranrock goblinjaival, sötét boszorkányokkal és varázslókkal, valamint mágikus szörnyekkel is.

 

Mely helyszínek vannak a Hogwarts Legacyban?

 

Lehet, hogy a Hogwarts Legacyban nem lesznek ismerős arcok a korszak miatt, amiben játszódik, de úgy néz ki, hogy mindenképpen számíthatunk néhány megszokott helyszínre. Az Avalanche azt mondja, hogy ez egy nyitott világú játék, így valószínűleg rengeteg felfedezni való lesz a kastélyban és azon kívül is. A tanév során évszakok jönnek és mennek majd, ahogy a kastélyon kívüli területeket is felfedezheted.

 

  • Roxfort kastélya

Nem meglepő, hogy diákként sok időt töltünk majd magában a Hogwarts kastélyban. A leleplező trailerben megnézhettük a hatalmas nagytermet és a már jól ismert külsőt is.

 

  • Roxmorts

A közeli Hogsmeade falu úgy tűnik, hogy kiemelkedő lesz. A történet egy része ott fog játszódni, ahogy a bájital-alapanyagok és a karaktered ruházatának megvásárlása is.

 

  • Tiltott erdő

Szintén a leleplező trailerből kiszúrhatjuk, hogy a Tiltott Erdőbe is elmerészkedünk, ahol egy diák harcol az ismeretlen sötét varázslók ellen.

 

MOZI HÍREK - A Harry Potter 20. évfordulója: Visszatérés Roxfortba című dokumentumfilm premierje újév napján lesz az HBO Maxon.

Harry Potter is szerepel a Hogwarts Legacyban?

 

Nem! Ne feledd, ez az 1800-as években játszódik, így a gyerek, aki élt, több generációval a születése előtt van. Harry Potter nem lesz a Hogwarts Legacyban, de mivel saját karaktert hozhatsz létre, valószínűleg meg tudsz tervezni egy rá hasonlító varázslótanoncot, ha nagyon akarod.

Az ismerős arcok valószínűleg kevesen lesznek, tekintve az időszakot, de a játékmenet leleplezése során egy nagyon rövid klipet mutattak egy diákról, aki Nearly Headless Nickkel, a szellemmel beszélget. Talán néhány más, kevésbé testhezálló cameo is helyet kaphat.

 

Íme, amit a karakteralkotásról tudunk

 

A játékmenet leleplezésében eddig csak egy kicsit láttunk a karakter testreszabásából, megmutatva, hogy olyan tulajdonságokat változtathatunk, mint a frizura és a hajszín, a bőrszín és a hegek. A megjelenés kiválasztása után azt is ki lehet majd választani, hogy melyik Hogwarts-házba sorolják be a diákot.

Ezen túlmenően a Portkey Games a játék közepén történő testreszabást is áttekinti a ruhaválasztáson keresztül, amelyet a Hogsmeade-i boltok meglátogatásával vásárolhatsz meg és szerelhetsz fel.

A Bloomberg 2021-es jelentése szerint a Hogwarts Legacy lehetővé teszi, hogy a diák létrehozásakor önállóan választhassunk férfias vagy nőies hangot, testtípust és kollégiumi elhelyezést „boszorkány” vagy „varázsló” néven.

„A Hogwarts Legacy fejlesztőcsapatának egyes tagjai azért küzdöttek, hogy a játék minél befogadóbb legyen, és szorgalmazták a karakterek testreszabását, sőt, még egy transznemű karaktert is hozzáadtak” – írja a Bloomberg. „A projektet ismerő emberek elmondása szerint eleinte ellenállás volt a vezetőség részéről, de jelenleg a karakterek testreszabása szerepel a játékban.”

A 2022-es Autodesk Vision sorozaton tartott Hogwarts Legacy prezentáción teljesebb képet kaptunk a játék karakteralkotó képernyőjéről. Hivatalos képernyőképek még nem jelentek meg az eseményről, de a rajongók által készített képernyőképek elérhetőek a nem hivatalos hír Twitter-fiókjain és a Hogwarts Legacy subredditen.

 

Kik a társaid?

 

A Portkey Games elmondta, hogy a történet egyes diákjainak saját személyes története van, amibe belekeveredhetsz, és végül elkísérhetnek majd a világban és a harcokban. Íme, kikről tudunk eddig:

  • Natsai Onai: griffendéles és „egy bátor kalandor, akit az igazság keresése hajt.”
  • Poppy Sweeting: egy Hugrabug, akinek „jó szíve van és szereti a varázslatos állatokat.”
  • Sebastian Sallow: egy Mardekár, aki „nem fél a büntetéstől vagy a szabályok megszegésétől.”

Hogwarts Legacy PC-s gépigény

 

Az Avalanche Software végre frissítette a Hogwarts Legacy Steam oldalát a közelgő nyílt világú akció-RPG minimális és ajánlott rendszerkövetelményeivel.

Szerencsére a felbontási és képkockasebesség-célkitűzésekről is van néhány megjegyzés, valamint megerősítést kapott néhány upscaling módszer elérhetősége is.

MINIMUM:

64 bites processzor és operációs rendszer szükséges.
OS: Windows 10
Processzor: Intel Core i5-8400 VAGY AMD Ryzen 5 2600
Memória: 8 GB RAM
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1070 vagy AMD RX Vega 56
DirectX: 12-es verzió
Tárolóhely: 85 GB szabad hely
További megjegyzések: 1080p/60 fps, Alacsony minőségi beállítások, Nagyobb teljesítménybeállítások

AJÁNLOTT:

64 bites processzor és operációs rendszer szükséges.
Operációs rendszer: Windows 10
Processzor: processzor: Intel Core i7-8700 VAGY AMD Ryzen 5 3600
Memória: 16 GB RAM
Grafika: XT vagy AMD RX 5700 XT
DirectX: 12-es verzió
Tárolóhely: 85 GB szabad hely
További megjegyzések: SSD, 1080p/60 fps, magas minőségi beállítások, felskálázott minőségi beállítások
Azt még nem tudjuk, hogy ez az AMD FidelityFX Super Resolution (FSR), az NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS), vagy esetleg valamilyen más, a fejlesztőcsapat által kifejezetten a játékhoz készített felskálázási módszer lesz-e majd.

 

Sajnos a PC-s játékosoknak az Xbox és Nintendo játékosok mellett egy mellékküldetésről és a Felix Felicis bájital receptjéről is le kell maradniuk, mivel ezek kizárólag a PlayStation játékosok számára lesznek elérhetőek.

 

MOZI HÍREK - Az írónőt halálos fenyegetések érték, miután Rowling a Salman Rushdie-t ért támadás után támogatásáról tweetelt.

Milyen hatásai vannak a Hogwarts Legacy-ra J.K. Rowling és Troy Leavitt botrányainak?

 

Bár A Hogwarts Legacy visszamegy a varázslóvilág történelmébe, de a játék egy jó adag valós világtörténelemmel érkezik, amiről érdemes tudni.

Az elmúlt években J.K. Rowling egy sor transzfób megjegyzést tett, amelyek bizonyos Harry Potter-rajongót felháborítottak, így a Hogwarts Legacyhoz való kapcsolata jelentős kérdéssé vált. A Hogwarts Legacy története a Portkey Games alkotása, és a WB Games weboldalán található GYIK-ban azt írja, hogy „J.K. Rowling közvetlenül nem vesz részt a játék létrehozásában, azonban rendkívüli írói munkássága minden varázsvilágbeli projekt alapját képezi.”

Amikor a Kotaku megkérdezte a Warner Bros-t, hogy Rowling kap-e jogdíjat a Hogwarts Legacy eladásából, egy képviselője nem kívánt nyilatkozni.

Néhány rajongó aggályokat fogalmazott meg a Hogwarts Legacy vezető tervezője, Troy Leavitt által készített videókkal kapcsolatban is, aki korábban egy anti-social justice YouTube-csatornát vezetett. Leavitt videóiban a Gamergate-et támogató véleményeket és a #MeToo mozgalomra, mint „morális pánikra” való utalásokat tartalmazott.

„Örömmel mondhatom, hogy bár nyilvánosságra hoztam a YouTube-csatornámat a WB Games számára, úgy tűnik, ez nem jelentett számukra problémát” – mondta Leavitt egy 2018-as videóban. „Persze nem mintha bármit is helyeselnének abból, amit mondtam, de legalább úgy tűnik, jobban érdekli őket, hogy jó játékokat készítsenek, mint hogy valamiféle társadalmi igazságossági programot erőltessenek, szóval van remény.”

Március 4-én, két héttel azután, hogy a videók újra felkerültek az internetre, Leavitt tweetelt: „Meghoztam a döntést, hogy elválnak az Avalanche Software útjai. Csak jót tudok mondani a játékról, a fejlesztőcsapatról és a WB Gamesről”.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu