Az AutoWallis, az ALTEO és az Opel együttműködése támogatja az elektromos járművek elterjedését

TECH HÍREK – Az elektromos Opel járművek tulajdonosai nemcsak járműtöltőket vásárolhatnak, hanem fenntartható energiamegoldásokhoz is hozzáférhetnek: az AutoWallis csoport és az ALTEO közötti, az e-mobilitással kapcsolatos szolgáltatások összehangolásának köszönhetően az elektromos Opel járművek tulajdonosai olyan komplex megoldást kapnak, amely megbízható és olcsóbb elektromos járműhasználatot biztosít. A stratégiai együttműködés részeként az ügyfelek 2023-tól napelemes rendszerekkel és energiatárolási megoldásokkal párosított járműveket, töltőberendezéseket és kapcsolódó szolgáltatásokat vásárolhatnak majd az Opel-kereskedőktől.

 

 

Az ALTEO és az AutoWallis csoport által tavaly bejelentett kezdeményezés, amely az e-mobilitási szolgáltatások szinergiáira alapozva a zöld mobilitás magyarországi elterjedését támogatja, új szakaszához érkezett. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett két vállalat egyre szorosabbra fűzi együttműködését, és tovább hangolja össze az elektromos autók forgalmazását szolgáló töltőinfrastruktúra fejlesztését. Ennek részeként 2023-ban – az országban elsőként – az AutoWallis csoport által négy országban (Magyarországon kívül Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában) képviselt Opel márka magyarországi márkakereskedéseiben napelemes rendszerek és energiatároló rendszerek kerülnek értékesítésre, az ALTEO e-mobilitási üzletágának, az ALTE-GO-nak a szakmai támogatásával. Az Opel magyarországi bemutatótermeiben az elektromos töltőberendezések mellett mostantól olyan lehetőségeket is kínálnak, mint a töltők telepítése, az elektromos hálózat kialakítása, valamint a rendelkezésre álló elektromos kapacitás hatékony kihasználását biztosító energiagazdálkodási rendszer, a magán- és vállalati ügyfelek igényeihez igazodva.

Székely Gábor, az AutoWallis befektetői kapcsolatok és ESG igazgatója kifejtette, hogy a csoport elkötelezett a fenntartható működés mellett, miközben a zöld üzletágra való áttérés mellett. A zöld mobilitás térnyerését jól mutatja, hogy az elektromos járművek együttes piaci részesedése az EU-ban és az Egyesült Királyságban az előző évi 11 százalékról 2021-re 19 százalékra emelkedett. Magyarországon tavaly 15 510 zöld rendszámú járművet helyeztek forgalomba, ami a piac 6,1 százalékát jelenti. A növekedés töretlen, az idei év első tíz hónapjában összesen 17,5 ezer hasonló járművet helyeztek forgalomba. Székely Gábor hozzátette, hogy az AutoWallis csoport kiskereskedelmi és szolgáltató üzletága 2021-ben 1084 elektromos és hibrid járművet értékesített, ami azt mutatja, hogy a vásárlók egyre nyitottabbak a zöld technológiák iránt. A kategória fejlődéséhez azonban elengedhetetlen a megfelelő töltőhálózat mind a magyarországi utakon, mind az otthonokban, amelyhez az AutoWallis Csoport tagjai élvonalbeli megoldásokat kínálnak. Az ALTEO-val tavaly kötött együttműködési megállapodás az EV-k töltésére szolgáló innovatív energetikai megoldások értékesítésére is kiterjed, így a vállalatok ezentúl az Opel járművek tulajdonosainak kínált töltési megoldások értékesítésében is együttműködnek.

„A közterületen töltött EV-k ára hamarosan vetekszik majd a fosszilis üzemanyagokéval, míg az otthoni és a vállalati töltés továbbra is jobb feltételeket, olcsóbb árakat és nagyobb kényelmet biztosít” – mondta Novotny Dénes, az ALTEO e-mobilitási üzletágának vezetője. A szakember szerint az ALTE-GO és az AutoWallis Group által kínált átfogó megoldás egyablakos megoldást jelent mindenre, ami ahhoz szükséges, hogy mire az Opel-modelleket a márkakereskedésbe szállítják, az ügyfél otthonában vagy céges telephelyén már rendelkezésre álljon a költséghatékony EV-tulajdonláshoz szükséges infrastruktúra. Novotny Dénes hangsúlyozta: „Bár ez egy fontos lépés az együttműködésünkben, még nem végeztünk. Az elektromos Opel járművek töltését 2023-ban napelemes rendszerekkel és energiatárolási megoldásokkal egészítjük ki. Az autókereskedések ideális helyszínt jelentenek e megoldások bemutatására és az ügyfelek magyarázatokkal való ellátására, akik a járművásárláskor teljes decentralizált csomagokat vásárolhatnak majd.”

Az ALTE-GO és az AutoWallis csoport közötti együttműködés már számos közös fejlesztés formájában megvalósult. Magyarországon az AutoWallis Csoport által képviselt Sixt vecsési műszaki bázisán elektromos töltőket és napelemes rendszert telepítettek, a Wallis Motor Pest és Duna márkakereskedésekben, valamint a Váci úti Jaguar és Land Rover bemutatóteremben, ahol jelenleg napelemes rendszer telepítése zajlik, nagy kapacitású töltőberendezéseket telepítettek.

A jövőre vonatkozó tervekkel kapcsolatban Novotny Dénes elmondta, hogy jövőre legalább 100 töltőt terveznek értékesíteni az Opel márkakereskedéseken keresztül, és arra számítanak, hogy egyre több ügyfél választja majd a napelemes és energiatároló rendszereket a töltők kiegészítéseként.

Forrás: Front Page Communications

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu