Ninja Gaiden: állítólag készül az új játék, de van egy izgalmas csavar az ügyben!

Egy kiszivárogtató állítása szerint a nemrég megerősített közelgő Ninja Gaiden játékot nem a Team Ninja, hanem a PlatinumGames készíti.

 

 

Tovább gyűrűzik a Ninja Gaiden-pletykahullám, amiről már mi is többször beszámoltunk! Egy kiszivárogtató azt állítja, hogy a közelgő játékot a PlatinumGames fogja fejleszteni. A múlt héten a legutóbbi Ninja Gaiden-trilógia fejlesztői, a Team Ninja utalt arra, hogy visszatérést terveznek. Ennek fényében különösen meglepő, ha kiderül, hogy nem ők állnak az új projekt mögött.

A Team Ninja a koreai G-Star konferencián tartott keynote részeként utalt arra, hogy a Ninja Gaiden visszatér.

Az XboxEra gyakori kiszivárogtatója, Shpeshal_Nick nemrég osztotta meg a Twitteren, hogy mit hallott a helyzettel kapcsolatban. Röviden, Shpeshal_Nick szerint azt mondták neki, hogy „a Ninja Gaiden elkészítésére leszerződött stúdió a Platinum”. Más szóval Shpeshal_Nick azt mondja, hogy a Koei Tecmo szerződést kötött a PlatinumGames-szel egy új Ninja Gaiden játék fejlesztésére. További részleteket nem osztottak meg a projektről.

Az egyetlen további kontextus, amit Shpeshal_Nick adott, hogy erről már egy ideje tud. Egy korábbi tweetjében megemlíti, hogy a Team Ninja az új Ninja Gaiden-játék bejelentésével elrontotta a „jövőbeli pletykalapok” felét. A hír másik fele természetesen az, hogy a PlatinumGames dolgozik a projekten. Ez legalábbis megerősíti, hogy a Team Ninja véletlen bejelentése ugyanaz a játék, mint Shpeshal_Nick Platinum projektje.

Azt mondani, hogy ez egy furcsa helyzet, még enyhe kifejezés lenne. A Team Ninja ugyan nem az új játék fejlesztője, de a Koei Tecmo egyik leányvállalata. Tisztában lehetnek vele, hogy készül-e új játék. Főleg, mivel a franchise legutóbbi trilógiáját is ők készítették. Lehet, hogy nem állt szándékukban bejelenteni egy új játékot. Az viszont rejtély, hogy miért éppen a Platinumot választották. Talán a Team Ninja a Nioh-hoz hasonló akció-RPG-ivel van elfoglalva. Ugyanakkor a Platinumnak igenis van tapasztalata a modern akciójátékokban.

Hogy mikor erősíthetik meg esetleg ezt a kiszivárogtatást, azt egyelőre nem lehet tudni.

A projektre vonatkozó kiszivárgott információkat már megosztották az interneten. Ezután bármikor kiderülhetnek további részletek a Platinum részvételével kapcsolatban. Az is lehet, hogy még évekbe telik, mire további információkat osztanak meg. Az új Ninja Gaiden-játék valószínűleg még nagyon a fejlesztés elején tart. A Platinum szereti a kihasználni a rendelkezésére álló időt. Mindazonáltal ez a hír valószínűleg még inkább felkelti az érdeklődést a játék iránt.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu