The Witcher remake: teljesen nyitott világú lehet a játék?!

A CD Projekt Red nemrégiben tartott eredménybeszámolójából kiderül, hogy az eredeti The Witcher-játék közelgő remake-je egy nyílt világú élmény lesz.

 

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a The Witcher remake-je egy nyílt világú szerepjáték lesz. Ez jelentős eltérés a CD Projekt Red eredeti címétől. A közelgő remake-ről már eddig is folytak a találgatások. Egy nemrégiben tartott eredménybemutató során néhány részletet megtudhattunk arról, hogy mire számíthatunk a játék modern újragondolásában.

Október elején a lengyel kiadó és fejlesztő több, a fejlesztés különböző stádiumában lévő projektet jelentett be, amelyek közül az egyik a Canis Majoris kódnevet kapta.

Később kiderült, hogy ez az első Witcher remake-je lesz. A ma már legendás franchise első, 2007-ben megjelent darabjáé. Az Assassins of Kings és a Wild Hunt, a trilógia második, illetve harmadik darabjával ellentétben az eredeti Witcher-játék meglehetősen rosszul öregedett. Így sokan indokoltnak tartják a remake-et. Míg azonban a legfrissebb The Witcher 3: Wild Hunt nyílt világú irányba vitte a játékot, addig az első cím egészen biztosan nem az volt. Bár nem lineáris, az első és a második Witcher-játék is csak lényegesen kisebb mozgásteret nyújtott, mint a harmadik által kínált hatalmas tájak.

A CD Projekt Red nemrég tette közzé a harmadik negyedéves eredményeit. A The Witcher Remake-et „történetvezérelt, egyjátékos nyílt világú RPG-ként”, valamint a 2007-es játék „modern újragondolásaként” jellemezték. A megerősítés azt jelenti, hogy a The Witcher Remake drasztikus változásokra számíthat az eredetihez képest, és nem csak a teljesen új grafikus motor miatt. Az eredeti játék narratívan különálló régiókból épült fel, amelyekbe egymás után juthattunk el. Így a jelenlévő fejlődés nagy része valószínűleg jelentős átalakítást igényel majd.

Egyéb részletek egyelőre kevéssé ismertek, de az elhangzottak szerint a projektet a lengyel Fool’s Theory stúdiónak adják ki a franchise veteránjai mellett, a CD Projekt Red teljes felügyeletével.

Az Unreal Engine 5-öt fogják használni, de a projekt még nagyon a fejlesztés elején jár. A játékosok egy ideig nem számíthatnak jelentős frissítésekre, nemhogy megjelenési dátumra.

Addig sem kell azonban nélkülöznünk a Fehér Farkast. Hiszen a CD Projekt Red egy csapata a The Witcher 3: Wild Hunt december 14-én érkező next-gen frissítésének csiszolásával foglalkozik. Alig több mint két hét múlva Ray tracing, 4K-s textúrák és natív 60fps mellett kereshetjük fel újra a játékot. Emellett az újonnan bevezetett fotómódot, alternatív kameraszögeket és egy, a Netflix sorozat által inspirált küldetést is kapunk. A sorozat népszerűsége drámaian megnövelte a The Witcher 3 egyidejű játékosainak számát. Így nem meglepő, hogy CD Projekt Red a sorozatban szereplő páncélszetteket és fegyvereket is beépítette a játékba.

Forrás: CD Projekt Red

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu