Todd Howard már 2009-ben is egy Indiana Jones-játékon dolgozott volna [VIDEO]

Miközben a Starfield lassan elkészül a Bethesda Game Studiosnál, Todd Howard már a kalapos kincsvadász felé is szemeit veti.

 

Lex Friedman vendége volt Howard, aki több témáról is beszélt a több mint két és fél órás beszélgetés során, így nem kizárt, hogy később még vissza fogunk térni rá. Ezúttal az Indiana Jones IP-ről lesz szó. Howard (aki a már bejelentett, de még messze nem kész játékon felelős producerként dolgozik!) elárulta, hogy melyik a kedvence filmje közülük: „Az elveszett frigyláda fosztogatói még mindig minden idők kedvenc filmje [számomra]. Nem vitás, a valaha volt legjobb film. Fiatalabb koromban láttam, és elhittem. Elhittem, hogy ez megtörtént, és amikor megtalálták a frigyládát, nem tudtam elhinni!” Ezek után nem csoda, hogy Howard szeretett volna Indy-vel foglalkozni.

Volt is egy elképzelése, és a LucasArtsnak (ma már Lucasfilm Games néven fut a cég) 2009-ben be is nyújtott egy tervezetet: „Bedobtam egy ötletet a LucasArtsnak. Találkoztam ott néhány emberrel, és még 2009-ben felajánlottam nekik ezt az Indiana Jones koncepciót, de valahogy összeomlott a megállapodás. Nem igazán volt meg a csapat, hogy megcsináljam, és megcsináltuk a [The Elder Scrolls V:] Skyrimet, úgyhogy azt hiszem, ez bejött,” tette hozzá Howard, aki szerint kiváló választás volt a Wolfensteinen dolgozó MachineGamesre bízni a játékot: „[Ők] tökéletesen illeszkednek ehhez a játékhoz a történetmeséléssel és előadásmódjukkal: ha szereted Indy-t, akkor ez egy határozott szerelmeslevél Indiana Jones-nak!”

Ebből az jön át, hogy a játék nagy eséllyel a filmekhez hű stílusú akció-kaland lehet. Indy ereje a szerencséjében rejlik, és a filmekben pont azért kiemelkedő karakter, mert kitartó módon mindig fel tudja találni magát. A játékot Howard egyedinek nevezte, és érdekesség, hogy a Starfield mellett ezen dolgozik napi szinten, így remélhetőleg korrekt lesz az eredmény. Csak ne legyen olyan bugos mint a legtöbb játéka volt a megjelenéskor.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu