PS Plus Premium: klasszikus PSP- és PS3-játékokkal bővül a szolgáltatás!

A Sony frissíti a PS Plus Premium szolgáltatáson keresztül elérhető klasszikus játékok sorát, két újabb PSP- és egy PS3-játékkal bővítve azt.

 

 

A Sony bejelentette, hogy 2022 decemberében milyen új játékok érkeznek a PlayStation Plus előfizetéses szolgáltatás Premium szintjére. A cég minden hónap közepe táján bejelenti a PS Plus Premium, vagyis a szolgáltatás drágább szintjéhez érkező új játékokat. Ez alól a 2022 decembere sem bizonyul kivételnek.

Amióta a Sony átalakította PlayStation Plus szolgáltatását, hogy három különálló szintre váljon, kialakult egy minta az új PS Plus Premium játékok bejelentésével kapcsolatban.

Jellemzően a Sony a hónap közepén leplezi le a játékokat, majd a következő héten válnak elérhetővé, bár voltak kivételek a szabály alól. A mostani esetben, úgy tűnik, ragaszkodnak a bevált sémához, hiszen az újonnan bejelentett játékok december 20-tól, keddtől lesznek elérhetőek.

Ami a 2022. decemberi új PS Plus Premium játékokat illeti, az előfizetők két PSP-játékot, egy PS1-játékot és egy PS3-játékot nézhetnek meg. A PSP-s játékok a Ridge Racer 2 és a Pinball Heroes, míg a PS3-as játék a Heavenly Sword. Az új PlayStation 1 játék pedig az Oddworld: Abe’s Exoddus. A PS1-es és PSP-s játékok frissültek, így javult a látványvilág, a visszatekerés, a gyorsmentés és az egyéni videószűrők. Az nem világos, hogy lesz-e trófeatámogatás vagy sem. Néhány Premium klasszikus játék tartalmazott trófeákat, de a funkció nem általános.

 

Új PS Plus Premium játékok 2022 decemberi listája:

  • Heavenly Sword (PS3)
  • Oddworld: Abe’s Exoddus (PS1)
  • Pinball Heroes (PSP)
  • Ridge Racer 2 (PSP)

 

Az biztos, hogy sokan elégedettek lesznek a 2022 decemberi felhozatallal. A Ridge Racer 2 PSP-változata sosem jelent meg az Egyesült Államokban. Így valószínűleg sok játékosnak most először volt lehetősége játszani vele. A Pinball Heroes talán nem vált ki nagy izgalmakat, de a PS Plus Premium előfizetők örülhetnek, hogy egyáltalán PSP-játékok kerülnek a szolgáltatásba.

A legnagyobb érdeklődést valószínűleg a Heavenly Sword című PS3-játék váltja ki.

Az eredetileg 2007-ben megjelent Heavenly Swordot általában az egyik legalulértékeltebb klasszikus PS3-játéknak tartják.

A játékot dicsérték a története és a játékmenet miatt. Egyedül rövidsége kapott komolyabb kritikákat. Azzal azonban, hogy a PS Pluson keresztül játszható, és nem kell teljes áron megvásárolni, a játékosoknak kevésbé kell aggódniuk a játék hossza miatt. Így talán jobban fogadják majd, mint amikor teljes árú játékként jelent meg.

Végül pedig az Oddworld: Abe’s Exoddus egy remek újdonság a kínálatban. Habár érdemes hozzátenni, hogy az újragondolt változata, az Oddworld: Soulstorm, tavaly az egyik havi ingyenes PS Plus-játék volt.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu