Hamar jöhet a Returnal is PC-re, nem csak a The Last of Us Part I?! Érdekes jel mutat erre

Megjelentek a The Last of Us Part I és a Returnal PC-s portjainak ESRB-besorolásai, ami tovább erősíti a játékok közelgő megjelenését a platformon.

 

 

Közzétették az ESRB oldalán a Returnal és a The Last of Us Part I című PlayStation-exkluzív játékok PC-s portjainak besorolása. Ez azt jelzi, hogy a címek hivatalos megjelenései már nem lehetnek túl messze. Persze ez nem akkora meglepetés. A The Last of Us PC-s portját nemrég megerősítették, hogy 2023 márciusában jelenik meg. Emellett a 2022-es The Game Awards során jelentették be a Returnal PC-re való átugrását, bár meglepően magas rendszerkövetelményekkel érkezik.

Úgy tűnik, a Sony rákapott a PC-s portokra: eddig olyan nagyszabású alkotások kerültek át PC-re, mint a Days Gone, a God of War és a Horizon Zero Dawn; a The Last of Us Part I és a Returnal is folytatni fogja ezt a trendet.

Míg a The Last of Us Part I megjelenési dátumát már megerősítették, a Returnal PC-s debütálásának még mindig nincs megszabott menetrendje. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg több hónappal a The Last of Us után fog megjelenni. A Sony PC-s megjelenései meglehetősen szakaszosan szoktak történni. Eddig nem volt több egy kis maroknyi kiadványnál évente. A Returnal nemrég megjelent Ascension DLC-je is valószínűleg benne lesz a csomagban. A Sony first-party PC-s portjai a megjelenéskor általában teljes körűek.

Ez a hír a Sony által kiadott jövőbeli PC-s játékokkal kapcsolatos spekulációknak is teret ad. Ha a Sony hajlandó egy olyan jelentős PS5-exkluzív játékot, mint a Returnal, PC-re átültetni, akkor más rajongók által kedvelt játékok, például a Horizon Forbidden West, a God of War: Ragnarök és a Demon’s Souls sem állhatnak már olyan messze.

Továbbá, bár ez egy remek kezdet, a Sony-nak érdemes lehet megfontolnia, hogy javítsa előfizetéses szolgáltatásait PC-n. Jelenleg a PC-n játszó PlayStation Plus Premium előfizetők csak streamelni tudják a címeket. Letöltésre nincs lehetőség. Ez ellentétben áll a széles körben dicsért Xbox Game Pass szolgáltatással. Az lényegesen könnyebben elérhető a platformon. Mindent egybevetve, a Sony döntése a PC-s játékok felkarolása a legtöbb játékos számára pozitív dolog, bár nem mentes néhány apró kikötéstől, amelyeket még ki lehetne küszöbölni.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu