Twitter-hírcsokor: már Musk friss gyakornokai is menekülnek – ismert youtuber lehet az új CEO?!

TECH HÍREK –  Gyűrűzik tovább a Twitter-botrány: egy híres PS3 hacker, akit Musk vett fel gyakornoknak, sem bírja tovább – ugyanakkor nem akárki jelentkezett be vezérigazgatónak!

 

 

George Hotz, az egykor híres PlayStation 3 hacker mindössze egy hónapos munkaviszony után felmondott a Twitteren. A geohot néven is ismert programozó korábban a cégnél történt tömeges elbocsátásokat követően egy 12 hetes gyakornoki állásba egyezett bele, remélve, hogy adott esetben kamatoztathatja szakértelmét.

George Hotz, a termékeny hacker, akinek az iOS-eszközök jail-breakingjét és a PlayStation 3 feltörését tulajdonítják, még azelőtt kapott meghívást a Twitterre, hogy a közelmúltbeli viták nagy része felmerült volna.

Hotz a hét elején a közösségi médiaplatformon jelentette be lemondását, arra hivatkozva, hogy „nem gondolta, hogy ott valódi hatást tudnék gyakorolni”. Hozzátette, hogy „szomorú volt látni a GitHubom elsorvadását”, és úgy döntött, hogy visszatér korábbi kódolási törekvéseihez. A lépés azután történt, hogy a Twitter ellentmondásos szabályokat hozott létre a konkurens közösségi oldalakkal való keresztpromócióra vonatkozóan. Muskot bevonták a Twitter kódbázisáról és monetizációs lehetőségeiről szóló fejlesztői megbeszélésekbe, és kikérdezték őt a felmerülő problémákról, ami talán az utolsó cseppnek bizonyult Hotz számára.

Josh Sawyer, az Obsidian Entertainment stúdió design igazgatója és a nemrég megjelent Pentiment vezető fejlesztője tweetelt egy klipet, amely Musk problematikus viselkedését tartalmazta. Majd azzal folytatta hogy „nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ennek a csávónak tényleg fogalma sincs, mit csinál„, és a Pentiment kritikai elismerése alapján az Obsidian veteránja minden bizonnyal tudja, miről beszél.

 

A következő Twitter CEO: MrBeast?!

 

Miután MrBeast egy tweetben megkérdezte, hogy lehet-e ő a Twitter új vezérigazgatója, Elon Musk hivatalos választ adott. Ahogy a cég egyre közelebb kerül ahhoz, hogy potenciálisan új vezérigazgatót kapjon, Musk utalt arra, hogy az esetleg a népszerű YouTube-személyiség lehet.

Az elmúlt hét bővelkedett új Twitter-hírekben. Néhány nappal ezelőtt Elon Musk egy szavazást tweetelt, amelyben arra várt szavazatokat, hogy lemondjon-e a Twitter vezérigazgatói posztjáról. A szavazás eredménye nem Musknak kedvezett. A felhasználók ugyanis eljöttek, hogy leszavazzák őt a pozícióból. Azóta, úgy tűnik, aktívan keresi, ki lehetne az utódja.

A tegnapi nap folyamán a népszerű YouTube-személyiség, MrBeast egy tweetet tett közzé, amelyben azt kérdezte, hogy ő lehet-e a Twitter új vezérigazgatója.

Musk később azt válaszolta, hogy „nem kizárt”, hogy MrBeastnek esélye van a pozíció elnyerésére. Musk még nem lépett le hivatalosan. Ugyanakkor világossá tette, hogy szándékában áll lemondani, amint talál valakit a pozícióra. A reggeli rövid Twitter-váltás alapján könnyen lehet, hogy MrBeast lesz ez a személy.

Ha Musk komolyan gondolja a MrBeastnek adott válaszát, az mindenképpen érdekes fordulat lenne. Azt gondolnánk, hogy MrBeast túlságosan lefoglalja a YouTube-rekordok megdöntése és a népszerű, nagy költségvetésű videóinak elkészítése. Ha azonban történetesen MrBeastet választanák ki a Twitter vezérigazgatói posztjára, az egy újabb hatalmas mérföldkő lenne a tartalomkészítő számára. A következő napok és hetek kritikusnak bizonyulhatnak. Meglátjuk, Musk mennyire veszi komolyan ezt a potenciális ajánlatot. Addig is rejtély marad, hogy ki veszi át Musk helyett a közösségi oldal irányítását.

Forrás: Twitter (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu