Silent Hill 2 remake: milyen új ellenségekre számíthatunk? [VIDEO]

A Konami nemrég megerősítette, hogy a Silent Hill 2 remake-ben a dolgok jelen állása szerint egyáltalán nem lesznek új ellenség-típusok.

 

 

Bombaként robbant a hír, hogy a Silent Hill 2 remake-ben nem lesznek új ellenségek. Ezt az információt a Silent Hill franchise producere, Motoi Okamoto erősítette meg. Bár a fejlesztő Bloober Team nem fog új ellenségeket hozzáadni, az ellenségek viselkedése és a játékosokkal való interakciója megváltozik.

Amikor a Silent Hill 2 remake-jét tavaly leleplezték, és bemutatták az első trailert, úgy tűnt, hogy a játék hű marad az eredetihez, az eredeti játék hangulatának és történetének megőrzése mellett döntött.

A kamera váll fölötti perspektívára változik; a játék harcainak változtatásairól nem árultak el sok részletet. Ám a Konami és a Bloober Team ezzel a bejelentéssel látszólag tovább hangsúlyozza, hogy a Silent Hill 2 bármilyen változtatása hűséges lesz az eredetihez.

Az IGN-nek adott új interjúban Okamoto, valamint a Silent Hill 2 koncepciótervezője, Masahiro Ito és zeneszerzője, Akira Yamaoka leültek beszélgetni a játék koncepciójáról, a hűségről, amit a játék igyekszik majd megtartani, valamint a döntésről, hogy a játék csak current-gen hardverekre készül, és végül a Silent Hill franchise jövőjéről. A közelgő remake-ről kiderült néhány új információ. Azonban sok mindent még mindig rejtély övez. Egy dolog azonban most már biztos lehet: A Bloober Team és a Konami nagyon közel marad az eredeti Silent Hill 2-höz, ha az ellenségekről van szó. Az interjúban Okamoto ismét kifejezte, hogy a játék remake-je mennyire hű lesz az eredetihez, és így folytatta: „A Bloober Team is sokat foglalkozik az eredetivel. Nem fognak egyszerűen új ellenségeket hozzáadni”.

Okamoto azt is elmondta, hogy a csapat az apró részletekre is odafigyelt, hogy a harc érdekesebb legyen, mint az eredetiben volt. Ito azt is megerősítette, hogy ezúttal a harcért felelt, és finom változtatásokat eszközölt. Ezek megváltoztathatják egyes ellenségek mozgását vagy viselkedését. Mindez szükséges egy modernebb irányítási, illetve harcrendszerhez. A Silent Hill 2 remake a PS5 DualSense funkcióit is használni fogja.

Az ellenségek változatlanul hagyása a remake-ben kulcsfontosságú a játék története és a karakterek szempontjából, így ez a megerősítés valószínűleg sok Silent Hill 2 veteránnak fog tetszeni.

A Silent Hill 2 remake 2019 óta készül. Az eredeti játékot széles körben a valaha készült egyik legjobb túlélő horrorjátéknak tartják. Az új ellenségek segíthettek volna, hogy a játék új harcrendszere kibontakozhasson. Ugyanakkor az óvatosság ilyen fontos tervezési elemekkel kapcsolatban helyes döntésnek tűnik.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu