Returnal: végre hivatalos megjelenési dátumot kapott a PC-s verzió!

A Returnal PC-s megjelenési dátuma már a küszöbön áll, és a játék rengeteg PC-centrikus funkciót és ray-tracing fejlesztést tartalmaz majd.

 

 

A Housemarque ünnepelt third-person roguelike shootere, a Returnal végre megkapta PC-s megjelenési dátumát! Ha minden a tervek szerint alakul, a játék 2023. február 15-én érkezik. Egy PlayStation Blog-bejegyzésben a Housemarque elárulta a játék véglegesített rendszerkövetelményeit is.

A Returnal PC-s portja az elmúlt hónapok során a PlayStation Studios és a Housemarque számára amolyan nyílt titok volt.

A PlayStation Blog mai bejegyzése a Returnal PC-s portját helyezte előtérbe. Bejelentették, hogy a játék február 15-én jelenik meg a Steamen és az Epic Games Store-on. A rajongók számíthatnak mind az Nvidia DLSS, mind az AMD FSR upscaling megoldására a teljesítmény növelése érdekében. Illetve, Nvidia NIS támogatásra azok számára, akik nem tudják futtatni a DLSS-t vagy az FSR-t. A játék ray-tracing funkciókészlete mostantól PC-n is tartalmazza a ray-traced reflexiókat. Továbbá, támogatja a 21:9-es és 32:9-es ultraszéles felbontást is. Egyéb funkciói közé tartozik a 3D-s sugárkövetéses hangzás a saját 3D-s hangmegoldásokat vagy a Dolby Atmos-t használva. A port PC-n teljes DualSense-támogatást is tartalmazni fog.

Emellett a Housemarque frissítette az eredeti rendszerkövetelményeket az „Epic” és „Ray Tracing” konfigurációkkal. Ahhoz, hogy a Returnal teljes mértékben 4K 60fps-en játszhassanak, a PC-s játékosoknak egy Nvidia RTX 3080 vagy Radeon RX 6800 XT szükséges. Ráadásul Intel i7-9700K vagy Ryzen 7 3700X processzorral párosítva. A 4K 60fps sebességű sugárkövetéshez a rajongóknak egy RTX 3080 Ti vagy Radeon RX 6950 XT kell, Intel i9-11900K vagy Ryzen 9 5900X társaságában.

A PC-s játékosok egy olyan évet tudnak maguk mögött, amely tele volt a PlayStation Studios nagyszabású portjaival, és úgy tűnik, a 2023 megtartja ezt a lendületet.

Jövő hónapban érkezik a régóta várt Returnal PC-re. Nem sokkal később, márciusban a kritikusok által elismert The Last of Us Part I is megjelenik. Figyelemre méltó, hogy mindkét játék PS5-exkluzív. Eddig a PC-n többnyire a legnagyobb PS4-játékok portjai jelentek meg. A PS5-ös címeket eddig visszatartották. Remélhetőleg 2023 lesz az az év, amikor a Sony úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy korábbi PS5-exkluzívokat is portoljon.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu