Activision Blizzard-felvásárlás: vajon sikerül a Microsoftnak szüneteltetni a fúziós pert?

Úgy tűnik, a bíró elutasította a Microsoft kérését az Activision Blizzard fúziós perének szüneteltetésére, de a redmondiak még nem adták fel a reményt, hogy keresztülvigyék az üzletet.

 

 

Egy kaliforniai amerikai kerületi bíróság elutasította a Microsoft kérését, hogy befagyasszák a játékosok által indított Activision Blizzard pert. Decemberben a játékosok egy csoportja összefogott, hogy beperelje a Microsoftot és az Activisiont a tervezett fúzió miatt, arra hivatkozva, hogy az ártana a versenynek. A Microsoft kérte az eljárás felfüggesztését a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) által benyújtott kereset elbírálásáig.

 

Miért utasították el a Microsoft kérését az Activision Blizzard-per felfüggesztésére?

 

A Reuters szerint a Microsoft Jacqueline Scott Corley bíró előtt azzal érvelt, hogy a játékosok által benyújtott pert szüneteltetni kell az FTC jogi kihívásának rendezéséig, mert a két ügy egyidejű kezelése „felesleges és párhuzamos pereskedéshez és az ellentmondásos ítéletek kockázatához” vezetne. „Az ügy felfüggesztése, amíg az FTC peres ügye folyamatban van, így egyszerűsítené az ügy kérdéseit” – mondták a Microsoft ügyvédei.

A felperesek ügyvédei a Microsoft állításaival szemben azzal érveltek, hogy a játékosokat nem köti az FTC jogi eljárása. Ráadásul maga a Microsoft korábban beleegyezett abba, hogy az FTC kifogásai ellenére is folytassák az ügyet.

Corley bíró a felperesek oldalára állt, és március 23-án hallgatja meg az üzlet elleni érveiket. Ezt követően dönt majd arról, hogy kiadja-e az Activision Blizzard felvásárlásának megakadályozására vonatkozó előzetes végzést.

A Microsoft továbbra is bízik abban, hogy az üzletet sikerül keresztülvinni.

Forrás: Reuters

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu